Vraag & Antwoord

Vraag & Antwoord

Op deze pagina staan  vragen en antwoorden op die in het verleden eens aan me gesteld zijn. Het is altijd leuk om dit terug te zien. En misschien wordt u vraag er gelijk mee beantwoord.

Mocht u ook een vraag hebben  schrijf me de vraag even  en ik zal  u zo spoedig mogelijk  antwoord geven.

VRAAG: Ondanks het feit dat ik mijn trike zeer goed onderhoud, heb ik de laatste tijd last van witte aanslag op de
minpool van de accu. Wat is hier de oorzaak van:
 pool corrosie accupool-en-accuklem-reiniger
ANTWOORD: De witte aanslag die je soms op de accupolen/klemmen ziet, is corrosie. Witte corrosie bestaat doorgaans uit lood- of zinkkristallen of, als de aansluitingen van aluminium zijn, uit aluminiumsulfaat. Als de aansluitingen van koper zijn zal de corrosie doorgaans uit blauwe kristallen bestaan. Heel vaak bestaat de corrosie uit een combinatie van van witte en blauwe kristallen: witte vanwege het lood in de aansluitklem en blauw door het koper in de kabel.
De minpool trekt vocht aan wat kristalliseert op deze pool. Elke accu heeft daar last van, zelfs kleine batterijen. Je  kunt  de  vorming  van corrosie  voorkomen en/of verwijderen door de  accuklemmen los te halen, ze inwendig goed schoon te maken met een speciale conische  accupoolklemborstel  of eventueel een stukje grof schuurpapier. De accupolen moeten daarna ook grondig ge­reinigd worden. Hiervoor zijn eveneens in de handel speciale borsteltjes te koop, maar de polen over de gehele omtrek met een stukje schuurlinnen blank maken werkt even doeltreffend. Als zowel de klemmen als de polen goed schoon zijn is het al­ leen nog kwestie van een laagje zuurvrije vaseline op de polen en  aan  de  binnenkant  van  de  accuklemmen  aanbrengen. Daarna de klemverbindingen van de min- en pluspool goed vastzetten en het euvel verholpen.

 

VRAAG: Wat is een trike ?
 
ANTWOORD: Bij een trike moet u denken aan een motorfiets op drie wielen. Het onderstel en de motor is gebaseerd op de VW-Kever en wordt in Duitsland fabrieksmatig geassembleerd. Dit geheel voldoet volledig aan de Europese normen.
Er is ook een nieuwe generatie trikes die moderne motors gebruikt van Peugeot, Ford VW, etc.

 

VRAAG: Heeft het nu wel of geen zin om de trike eerst even warm te laten draaien alvorens weg te rijden?
ANTWOORD: Het is pertinente onzin om de trike eerst stationair te laten draaien zodat deze warm kan worden. Direct wegrijden warmt de motor namelijk vele malen sneller op, kost minder benzine en is ook nog eens beter voor het milieu. Dit geldt niet alleen voor nieuwe trikes, maar ook voor occasions. Dat het slecht zou zijn voor de motor om ’s morgens gelijk weg te rijden is dus ook een hardnekkig misverstand.  De laatste decennia zijn de motoren en de olie echter zo verbeterd dat dit echt niet meer nodig is.’’

 

VRAAG: Door een ernstig motor ongeluk ben ik een rechter been verloren. Kan ik wel trike rijden.
ANTWOORD: Op een  trike kun je vele aanpassingen maken zodat je beperkingen kan omzeilen. Voetrem  kan een handrem worden. Koppelen en ontkoppelen kun je eventueel met je hand. Handgas dat kan je ook net een voetpedaal bedienen. Er zijn vele mogelijkheden wel zou ik contact opnemen met CBR

 

VRAAG: Ik heb om mijn kenteken van mijn trike geen trekgewicht staan wat mag mijn trike als aanhanger lasttrekken.
ANTWOORD: Trekgewicht wettelijk verplicht
Als u met uw voertuig (personenauto of lichte bedrijfsauto)  een ongeremde of geremde caravan/aanhangwagen gaat trekken, is het wettelijk verplicht dat u een vermelding van de trekgegevens (trekgewichten) op uw Voertuigbewijs of aanvullingsblad heeft staan.
Vermelding trekgegevens op voertuigbewijs
Vanaf afgiftedatum 06-04-1998 staan de trekgegevens standaard op het Voertuigbewijs van een personenauto vermeld. Vanaf 01-02-1999 staan de trekgegevens op het Voertuigbewijs van een bedrijfsauto vermeld. Voorwaarde hierbij is wel, dat de trekgegevens bij de RDW bekend zijn.   
Als er dus op het Voertuigbewijs bij het item “max massa ongeremd” of “max massa geremd” niets, een nul of een streepje staat, mag u met het motorrijtuig geen aanhangwagen trekken.Aanvullingsblad
Voordat de trekgegevens standaard op het Voertuigbewijs werden vemeld, gaf de RDW een aanvullingsblad/inlegvel bij het kentekenbewijs af,  waarop de trekgegevens van de trekhaak staan vermeld. Het is daarom mogelijk dat er geen trekgegevens op uw Voertuigbewijs staan, maar dat u wel een aanvullingsblad bij uw kentekenbewijs heeft. Het aanvullingsblad is in dit geval nog steeds geldig.
Trekhaak verwijderen
Als u een trekhaak verwijderd van een personenauto of een lichte bedrijfswagen, dan hoeft u dit niet aan de RDW te melden.
Bron RDW
VRAAG: Is een voet beugel verplicht
ANTWOORD: Nee een voetbeugel is niet verplicht. Deze is ingevoerd om bij huur trikes de achterwielen te beschermen bij nauw genomen bochten. Later zijn ze mooier geworden en heeft de gewone triker  ze er ook massaal onder gezet

 

VRAAG: Is het verplicht op een trike een helm te dragen ?
    
ANTWOORD: Er bestaan nog wel eens misverstanden over wie wel en niet een helm moeten dragen. Wanneer is een helm verplicht? Bestuurders en passagiers van motoren en bromfietsen zijn verplicht om een helm te dragen. Ook de bestuurders en passagiers van een voertuig met meer dan twee wielen met een open carrosserie (zoals trikes of quads) en zijn verplicht een helm te dragen. Het is mogelijk om dit soort voertuigen zonder helm te berijden, maar dan moet deze zijn uitgerust met goedgekeurde gordels en gordelbevestigingspunten. Berijders zijn dan ook verplicht deze te dragen.

 

VRAAG: Hoe houd je wielen mooi

 

ANTWOORD:

Dit zijn enkele tips om je wielen of velgen mooi te houden:
1. Voorkom zoveel mogelijk het ‘schuren’ langs de stoeprand bij in- en uitparkeren.
2. Voorkom het oprijden van obstakels zoals stoepranden.

 

VRAAG:Hoe zit het met veiligheid op een trike ?
ANTWOORD: De trike heeft speciale voorzieningen die het rijden absoluut veilig maken. Zo is de trike voorzien van speciale beenbeschermers. De verlichting van de trike is volgens EG-norm afgesteld zodat u altijd goed zichtbaar bent. De remmen zijn centraal geregeld en werken op alle wielen tegelijk. Omvallen is er niet bij, bij het stilstaan kunt u gewoon lekker blijven zitten. 

 

VRAAG: Heb ik een motorrijbewijs nodig om op een trike te mogen rijden ?
ANTWOORD: Nee , slechts een autorijbewijs (rijbewijs-B) voldoet. Alleen in 2013 men het rijbewijs nog  moet gaan halen heeft men rijbewijs A nodig. Dit zijn nieuwe Europese richtlijnen.

 

VRAAG: Hoe krijg een vastzittende tapeind uit het motorblok? Hoe kan ik deze veilig los krijgen.
ANTWOORD: Door er twee moertjes er op te draaien  op het onderste moertje zet men dan de sleutel en draai  deze tegen de bovenste. Als deze twee moeren elkaar raken zullen deze op elkaar vastlopen. Zo heeft men een vastpunt gecreëerd op het tapeind zodat men deze kan losdraaien. Gebruik wel flink wat kruipolie.
VRAAG:Wanneer ik  met  mijn trike voor het stoplicht sta, slaat mijn motor bij stationair toerental af. Alle sproeiers heb ik schoongemaakt en de carburateur staat goed stationair afgesteld. Wat kan er nog meer mis zijn?
ANTWOORD: Het zou kunnen zijn dat de CO-waarde van carburateur niet goed afgesteld is.
Als dit door een garage met een meetapparaat juist afgesteld wordt, is het probleem waarschijnlijk over.
VRAAG: Hoe schakeld men een trike ?
pook
ANTWOORD: Net als bij een auto maar dan wel met de linkerhand.

 

VRAAG: Ik heb een nieuwe trike gekocht hoe kan ik deze het beste inrijden?Nu motoren van steeds beter materiaal worden vervaardigd is er in onze werkplaats een discussie ontstaan over het wel of niet inrijden van nieuwe auto’s en motorfietsen. Is het inrijden nog nodig? Kan het voortijdig verversen van de motorolie kwaad? Mij is bekend dat juist het laten zitten van de eerste olie tot aan de voorgeschreven interval een gunstig effect heeft. Of heb ik het mis
toeren teller
ANTWOORD: Eerst vaststellen wat er moet inlopen. Eigenlijk alleen maar de zuigerveren. In welke mate het inlopen moet gebeuren, hangt van de bewerkingsnauwkeurigheid en de gebruikte materialen af.
De motorfabrikant stemt alles in het tribologische systeem (zoiets als: smering en slijtage) op elkaar af. Dus ook inlooplagen, de smeerolie en de filters. Het gaat om serie- of massaproducten, dus liggen de toleranties nauwkeurig vast.Voor zulke motoren geldt: als ze vanaf nieuw direct behoorlijk, maar niet te lang achtereen, worden belast des te beter. In de praktijk komt dit neer op kortstondig stevig optrekken, maar niet te lang achtereen zwaar belasten. Tijdens het inlopen mag er geen zodanig hoge temperatuur optreden op de hoge contactpunten van de nog ‘ruwe’ oppervlakken dat er kleine lasplekjes ontstaan. Door kort, maar stevig op te trekken komt de verbrandingsdruk wel achter de topveren te staan, maar niet lang genoeg om kleine vreetplekken te voorkomen.Niet eerder verversen
Alle slijtagedeeltjes en fabricagevuil dat ontstaat of nog aanwezig is in de motor worden door het oliefilter opgevangen. De fijne deeltjes die niet uit de olie worden gefiltreerd, werken als ‘polijstpasta’ mee aan het inloopproces. Dus niet eerder olie verversen dan de motorfabrikant opgeeft.Automotoren worden na de montage meestal gespoeld, motorfietsmotoren meestal niet. Daarom liggen de eerste verversingstermijnen behoorlijk ver uit elkaar. Ook maakt bij veel motorfietsmotoren de transmissie deel uit van hetzelfde smeersysteem. Daardoor ontstaan er meer slijtagedeeltjes.Turbomotoren
Een bijzondere categorie vormen turbomotoren. Als deze motoren te voorzichtig worden ingereden, ontstaat er een olieverbruikprobleem. Vaak is het mogelijk met een speciale vloeistof (Running-In Compound) alsnog het inlopen tot stand te brengen. Het gaat om een vloeistof met aluminium-, sicilium- of ijzerzouten die oxideren tijdens de verbranding. Er worden dan microscopisch fijne, maar zeer harde deeltjes gevormd die het inlopen tot stand brengen.Motoren die geheel of gedeeltelijk gereviseerd zijn, kunnen ook gebruik maken van zo’n inloopvloeistof die door sommige oliemaatschappijen wordt geleverd.Al met al is het inlopen tegenwoordig niet meer zo’n probleem als voorheen. Met een goed advies op basis van het bovenstaande zullen er geen problemen ontstaan. Adviseer het oliepeil goed in de gaten te houden en geef de juiste motorolie mee.

VRAAG: Wanneer mijn motor warm is, “spuwt de uitlaat vuur”. Wat veroorzaakt dit vuurspuwen?
uitlaat
ANTWOORD: Vlammen uit de uitlaat wijzen meestal op de aanwezigheid van nog brandbaar mengsel in de uitlaat. Dit wordt vervolgens ontstoken door de hete uitlaatgassen van de goed werkende cilinders. Het feit dat er mengsel in de uitlaat kan komen, is al fout. Enkele oorzaken kunnen zijn: 1) lekke uitlaatklep (of meerdere uitlaatkleppen) of 2) een niet (goed) werkende cilinder die het mengsel zo door spoelt.
 
Een andere mogelijke oorzaak is een lek in het uitlaatsysteem, hetzij in de uitlaat zelf, hetzij bij de aansluiting van de cilinderkoppen. Dit heeft bij afremmen op de motor knallen tot gevolg doordat er valse lucht wordt aangezogen. Vervang de lekkende pakking of de uitlaat, las eventueel het gat dicht .
VRAAG: Mijn navigatiesysteem tomtom geeft een hele andere snelheid aan dan de snelheidsmeter van mijn trike.
Welke heeft er nu gelijk?
 tomtom
ANTWOORD:  De snelheid die wordt weergegeven door een TomTom systeem is precies de snelheid die gereden wordt en is op de milliseconde nauwkeurig. Met behulp van satellieten wordt de afstand berekend die een trike in een bepaalde tijd heeft afgelegd. Uit die berekeningen volgt de exacte snelheid. De snelheidsmeter in een trike geeft vrijwel altijd een hogere waarde aan, al is dat wel per trike verschillend.
Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.