Boettcher

Boettcher

Lans Boettcher trike

Sommige mensen krijgen ideeën  en sommige mensen werken ook een idee uit. Net zoals Lans Boettcher uit Calgary uit Canada . Sinds zijn periode dat hij op de universiteit zat had hij de inspiratie  om een driewieler  te bouwen. Geen speelgoed driewieler waar kinderen op reden maar eentje die echte door een automotor wordt aangedreven.
Hij begon op school met een achterkant  van een vw kever en een voor eind  van een motor in elkaar te lassen dit project is echter nooit verder van de grond  gekomen. De trike een frame en een stoel was een ruw ontwerp.
Toen  hij zijn diploma had behaald wilde  hij  met een vriend samen op een VW gebaseerde trike naar Los Angeles rijden. Die lente en zomer waren ze aan het onderdelen verzamelen om hun trike te gaan bouwen. Zelf bar krukken om een stoel te bouwen.Het duo maakte een reis  naar Californië en terug op hun zelfbouw machines zonder problemen en pech.
Mijn liefde in trikes begon te groeien, wel vond ik dat de VW trikes te licht waren op de voorvork.

\

 

Boettcher was van plan om een veel krachtiger V8-motor trike te bouwen, en daarom verkocht hij zijn VW trike. Hij had nu het geld om zin V acht trike te gaan bouwen. De motor zou voorin geplaats worden wat meer druk op het voorwiel op leverde.
Hij verkocht zijn VW trike om zijn  nieuwe idee te verwezenlijken de bouw van een V8 trike, een machine waar de motor vooraan en het centrum van de zwaartekracht was zelfs nog lager. Vele anderen hebben die een V8 trikes hebben gebouwd gebruikten een voorvork van een motorfiets. Ik wilde iets anders een lage voorkant. Hoewel hij geen lasser was kon hij goed metaal bewerken en met hulp van zijn buurman die een draaibank had kan hij ook onderdelen draaien.Opgeleid op het gebied van aerospace-composieten, Boettcher bracht een groot deel van zijn carrière door met het verwerken van glasvezel en koolstofvezel
Ik ben geen erkend technicus maar  begon toch te bouwen. Hij startte met zijn bouw van zijn trike in 1989 en in 1997 maakte hij de eerst kilometers op de weg. De onderdelen die  gebruikte waren Chevy blok V8 van General motors een viertraps automatische versnellingsbak. Het gelaste frame is van ijzer die bekleed is met polyester. De trike geeft aan twee personen plaats men zit achter elkaar. Het is verder uitgerust met een afneembaar dak en deuren. Het bezit een kachel en een airco.

 

 

 Omdat hij een achtergrond heeft in de vliegtuig industrie zijn er ook veel snufjes uit deze sector gemonteerd. Het voertuig heeft een  lengte  van 4,47 meter. Over de stuur inrichting wil hij niets kwijt alleen dat hij een korte draai cirkel heeft. De besturing vind plaats door een stuurwiel meeste  trikes worden door een motorstuur gestuurd. Hij wil eventueel zij  stuur systeem wel verkopen aan iemand die driewielers wil gaan bouwen.
 
 Als  Boettcher een nieuw concept zou gaan bouwen zou hij een elektrische driewieler gaan bouwen.
 Een driewieler met elektrische motoren in de wielen en als  vervanging van de batterijen een motor inbouwen die stroom opwekt.
 Hij denkt dat het concept op drie wielen ook in auto’s  van de toekomst wordt toegepast, door zijn lage rolweerstand, zijn lage gewicht, stabiliteit maken dit concept erg aantrekkelijk  voor de energie zuinige auto’s.

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.