Bob Sokol

Bob Sokol


Bob Sokol een Amerikaan uit Austin  Texas hij is  een  man die niet stil  kan zitten.
Hij is man die altijd bezig is  met zijn handen en het uit denken van nieuwe dingen.
Het is een hobby van hem om vreemde voertuigen te bouwen. Hij had al eens een  trike gebouwd en er verscheidene jaren op rondgereden.
 
Op een gegeven moment zat hij te denken hij wilde voor de aankomende Houston artcar in mei 2004 iets oog verblindend, dit is een optocht met bijzondere voertuigen meestal allemaal zelfbouw. Zijn zelf gebouwde trike werd donor voor zijn nieuw project. Het moest een driewieler worden zo een waar kinderen normaal op rond rijden maar deze werd groter en  het werd een zelfbouw.
   
 
 
Zijn eigen trike werd helemaal ontmanteld de flex er in.
 Alle overbodige dingen werden er afgehaald en  verwijderd tot dat er een  kaal hoopje staal over bleef.\

   

    

Wie is Bob Sokol? Bob Sokol is directeur van een flipperkastdump. Hij koopt oude flipperautomaten op, repareert ze en verkoopt ze weer. Maar als handelaar doen we Bob tekort. Bob Sokol is een renaissance mens: artiest, acteur, uitvinder, kaartvirtuoos. Zijn site is een bonte verzameling van verhalen, tips en bouwpakketten waar alleen Bob zelf een rode draad in kan vinden.

Heel handig zijn Bobs bouwpakketten. Als je een oude Kever in je garage hebt staan kan Bob je precies vertellen hoe je daar een stoere trike van kunt maken (“Rol de Kever op z’n zij en zaag de motor en de versnellingsbak los.”). Heb je nog ergens een rottende zeilboot drijven, dan kun je die samen met de Kever omtoveren in een Boatmobile (“Zaag een gat in de romp van de boot waar de Kever precies in past en las de twee dan aan elkaar vast.”).

Bobs bouwprojecten doen denken aan Het Hobbykwartier van Meneer de Groot uit de DikVoorMekaarschow, levensgevaarlijk en met onwaarschijnlijk geslaagde resultaten (die Bob ongetwijfeld kant en klaar in de winkel gekocht heeft). Maar daar gaat het niet om. Bob knutselt zoals wij alleen maar durven dromen.

Wie acteerambities koestert mag Bobs filmavontuur niet missen. Zijn debuut – zeg maar zijn hele carrière – maakte hij als figurant in de speelfilm ‘Roadie’, met Blondie en Meat Loaf in de hoofdrollen. Tijdens opnames van een nepconcert moest Bob (die een witte overal had aangetrokken om goed voor de camera op te vallen) samen met de andere ‘fans’ urenlang in de hete zon voor het podium dansen.

Vijftien meter hoger op een lichttoren zat Meatloaf, stomdronken met een krat bier. Toen een figurant voor de gein om een biertje riep, begon Meat Loaf de volle flesjes naar beneden te gooien. Bob en de andere figuranten probeerden dekking te zoeken maar stonden zo dicht op elkaar gedrukt dat ze als dominostenen omvielen. Bob werd bewusteloos afgevoerd en heeft sindsdien nooit meer geacteerd.

Bob heeft nog veel meer te bieden. Hij is gast geweest bij David Letterman, waar hij samen met zijn hondje Amyl de show stal in de categorie Stupid Pet Tricks (als Bob “Bang! You’re dead” zegt gaat Amyl roerloos op de grond liggen). Verder vertelt Bob ons alles over de ins en outs van poker (“De kans op een Royal Flush is 0,0002%.”) en geeft hij tips voor speciale nummerborden (“Voor de Boatmobile: SINKME”). Bobs homepage is een zooitje ongeregeld maar ontzettend leuk geschreven en terecht tot ’the best 5% of Internet’ gekozen.

Je kunt je afvragen waarom een man als Bob zoveel moeite doet voor nop. Volgens mij is Bob de guy next door die geen genoegen neemt met de paar minuutjes roem die hij van Warhol bij Letterman gekregen heeft. Hij is de gekke buurman die in internet eindelijk het podium gevonden heeft waar hij kan stralen als de ster die hij volgens zichzelf al jaren is.

Dus. Wees gewaarschuwd serieuze surfers. Want Bob Sokol zal niet de laatste zijn. Bobs broer en zus hebben ieder ook al een eigen homepage, en ik ga binnenkort op cursus.

bron Rein Hannik

 


En als nummer 44 in de parade mee gereden.

   
Ook deze trike kano heeft hij gemaakt.

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.