DFW trikes

DFW trikes

Dit, met 1 wiel in de voorkant van het voertuig drie wielen en 2 wielen in de achterzijde, biedt stuurprogramma’s de sensatie van een open lucht motorfiets rijden met de allure van een sportauto.
De hengst heeft een frame en schorsing volledig intern ontworpen door Motor Trike ingenieurs, en wordt aangedreven door een 2.3-liter Ford vier-cilinder motor gebouwd op Keulen Duitsland. De motor produceert 143 PK en 154 ft-lbs. koppel, volgens Motor Trike, die Thoroughbred zegt zal geven de hengst de vermogen-gewichtsverhouding van een Mustang GT. In tegenstelling tot een standaard trike conversie heeft de hengst een Ford 5-speed automatische transmissie met omgekeerde en een stuurwiel in plaats van stuur.
DFW hengst Trikes van Dallas
De “dash” heeft ook airconditioning en warmte voor zowel de voorzijde als achterste passagiers, die de hengst op tandem lederen zetels rijden. En als dat niet genoeg is, dat het komt ook met een Sony AM – FM-radio, bekerhouders, Ford component manometers, Ford automatische shifter met cruise control en, natuurlijk, een rempedaal en één gas pedaal.
De hengst heeft ook een 9.5-liter brandstof tank, die veel groter dan een motorfiets is. De brandstof economie zal dat een aantal van de hybride auto’s met 38-MPG snelweg – 30-MPG stad wedijveren. Volgens deze nummers moet de cruise bereik dicht bij 300 mijl met een 2-liter reserve.
DFW hengst Trikes van Dallas
In de automotive wereld roept de wereld “hengst” meestal ofwel beelden op van een mustang of een bepaalde steigerend paard uit Italië. Volbloed Motorsports wenst te wijzigen dat de perceptie met hun nieuwe driewielige voertuigen. Het bedrijf werd opgericht door Motor Trike, een bedrijf welke stijl bochten normale tweewielige touring in trikes motorfietsen. Het lijkt erop dat ze moe van uitsluitend bezig met machines die ontworpen door andere bedrijven, zodat ze hun zinnen gezet op het maken van hun eigen. Het voertuig dat ze kwam met staat bekend als de hengst, en mechanische onderdelen van Ford gebruikt voor de aandrijving. Ook hebben het interieur sport gages en een stuurwiel gelijk uit de Ford deel catalogus. De 2,3 liter vier-cilinder motor produceert 138 PK en zorgt voor een vermogen-gewichtsverhouding vergelijkbaar met die de bovengenoemde ‘ stang. Meeste andere belangrijkste componenten werden intern ontwikkeld. Geïnteresseerd in hoe het drijft… eh, rijdt? De hengst krijgt uitstekende brandstofverbruik, 30 mpg in de stad en 38 over de snelweg. Deze ramingen lijken nogal geloofwaardig als goed.
DFW hengst Trikes van Dallas
Dit, met 1 wiel in de voorkant van het voertuig drie wielen en 2 wielen in de achterzijde, biedt stuurprogramma’s de sensatie van een open lucht motorfiets rijden met de allure van een sportauto.
De hengst heeft een frame en schorsing volledig intern ontworpen door Motor Trike ingenieurs, en wordt aangedreven door een 2.3-liter Ford vier-cilinder motor. De motor produceert 155 pk en 160 ft-lbs. koppel, volgens Motor Trike, die Thoroughbred zegt zal geven de hengst de vermogen-gewichtsverhouding van een Mustang GT. In tegenstelling tot een standaard trike conversie heeft de hengst een Ford 5-speed automatische transmissie met omgekeerde en een stuurwiel in plaats van stuur.
Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.