Trike journaal

Trike journaal

journaa

balk


balk

Wat kost een gemiddelde trike

Met veel pijn en moeite schraap je tegenwoordig het budget voor een nieuwe trike bij elkaar. Een paar honderd hier en wellicht nog een bedragje van de spaarrekening overhevelen. Prioriteiten worden bijgesteld, het geld groeit je immers niet op de rug. Lederen bekleding en mooie velgen, je neemt jezelf al voor hier ver van uit de buurt te blijven. Wij zijn er van uit gegaan van een kale prijs een instap model trike. Een trike kun je zo duur maken zover je portemonnee reikt. Daardoor heb ik verschillende trike fabrikanten/dealers aangeschreven en gevraagd wat hun instap model kost. Natuurlijk moet je wel kijken wat je krijgt voor je geld. Er zijn fabrikanten die alleen RVS gebruiken voor beugels en pedalen.

Hieronder  een tabelletje  met de gegevens let op dit zijn Nederlandse prijzen die niet voor de Belgische markt gelden


Prijs gegevens met dank aan Bohaze trikes.

Merk Type Brandstof Inhoud PK Kale prijs
Boom New Highway benzine 1.1 L 4 Cilinder/79 PK 24448,00
Boom Mustang benzine 1.1 L 4 Cilinder/79 PK 25627,00
Boom Mustang family benzine 1.1 L 4 Cilinder/79 PK 26807,00
Boom Low-rider benzine 1,6 L 4 Cilinder/100 PK 29167,00
Boom Fighter X11 2.0 A benzine 2 L 4 Cilinder/140 PK 35066,00
Boom Hayabusa benzine 1,3 L 4 Cilinder/197 PK 38605,00

boss trikes logo
Prijs gegevens met dank aan Bos’s trikes.

Merk Type Brandstof Inhoud PK Kale prijs
BOS’S MT benzine 1600 cc 50 PK 20.500,00
BOS’S MT 3 zitter benzine 1600 cc 50 PK 21.750,00
BOS’S Jewel benzine 1600 cc 50 PK 21.500,00
BOS’S Jewel 3 zitter Benzine 1600 cc 50 PK 22.750,00
BOS’S TT3 bezine 1600 cc 100 PK 34.500,00

Prijs gegevens met dank aan Courage trikes.

Merk Type Brandstof Inhoud PK Kale prijs
Courage Model CT benzine 1.6 L16V 4 Cilinder/105 PK 34.995,00
Courage Model CT automaat diesel 1,4 L 3 Cilinder/75 PK 35.995,00
Courage Model CT benzine 1984 cm3 4 Cilinder/200 PK 38.495,00
Courage Model CT DSG diesel 1968 cm3 4 Cilinder/140 PK 38.495,00


Prijs gegevens met dank aan Duckers HD Service.

Merk Type Brandstof Inhoud PK Kale prijs
Rewaco RF1 ST-2 benzine 1083 cm3 4 Cilinder/70 PK 24.950,00
Rewaco RF1 GT benzine 1,5 L 4 Cilinder/110 PK 31.600,00
Rewaco RF1 LT-2 benzine 1,6 L 4 Cilinder/115 PK 32.450,00
Rewaco RF1 LT-3 benzine 1,5 L 4 Cilinder/115 Pk 32.600,00
Rewaco FX 6 benzine 1,4 2 Cilinder/78 PK 40.950,00


logo WK

Prijs gegevens met dank aan VTI trikes.

Merk Type Brandstof Inhoud PK Kale prijs
WK Chopper 2000 benzine 1,6 4 Cilinder/50 PK 20.385,00
WK Chopper 3 zitter benzine 1,6 4 Cilinder/50 PK 21.000,00
WK Highway benzine 1,6 4 Cilinder/50 PK 19.600,00
WK Rebell benzine 1,6 4 Cilinder/50 PK 23,185,00
WK Strike Turbo benzine 2 L 4 Cilinder/270 PK 52.000,00


balk

logo WK


Bij Wk  bouwen ze momenteel trikes van 50  tot 400 pk. De strike is de snelste en met  400 pk leverbaar.

 balk

Wijzigingen aan een trike of driewieler

Als u één of meerdere wijzigingen aanbrengt aan een voertuig, kan het zijn dat de RDW het voertuig moet keuren. Een aanpassing van het kentekenbewijs is dan noodzakelijk. In hoofdstuk 6 van de Regeling voertuigen kunt u nakijken of u de wijziging die u aanbrengt, ook moet laten keuren. In dit artikel leest u de informatie over het wijzigen van een trike met een bouwjaar van 1998 en jonger. Oudere trikes kunt u bij een RDW-keuringsstation laten keuren.

Onderzoek bij de RDW

Als u de constructiesnelheid of het geluid van uw trike aanpast dan moet de RDW het voertuig technisch onderzoeken. Als u uw trike ingrijpend wijzigt, gebruikt u mogelijk hoofdonderdelen die afkomstig zijn van twee of meer voertuigen met verschillende ‘bouwjaren’, bijvoorbeeld een andere carrosserie, chassis, frame of aandrijving. De RDW moet deze voertuigen dan technisch onderzoeken en de identiteit vaststellen. Is de identiteit na wijziging niet (meer) vast te stellen, dan heeft dit mogelijk gevolgen voor de herafgifte van het kentekenbewijs.
Als het gaat om nieuwe onderdelen (zoals een andere motor), dan moet de RDW het voertuig altijd technisch onderzoeken.

Voertuigcategorie

In dit artikel gaat het om de voertuigcategorie trike. De RDW keurt uw voertuig op de punten die voor deze categorie in de wetgeving worden genoemd. U moet er dus voor zorgen dat u uw voertuig hierop aanpast, voordat u een afspraak maakt voor een keuring. Een trike of driewieler is een motorvoertuig van de voertuigcategorie L met de voertuigclassificatie L5e, maar geen gehandicaptenvoertuig of een motorrijtuig met beperkte snelheid. Een driewielig motorrijtuig heeft drie symmetrisch geplaatste wielen en een constructiesnelheid van meer dan 45 km/h.
Heeft u hier vragen over, dan kunt u contact opnemen met RDW Klantenservice.

Nederlands kenteken aanvragen voor trike zonder Europese typegoedkeuring

Als u een trike heeft gekocht in een land buiten de Europese Unie (EU) of Europese Vrijhandels Associatie (EVA) en u wilt deze in Nederland invoeren, dan moet u een Nederlands kenteken aanvragen bij de RDW. In dit artikel leest u informatie over het invoeren van een trike zonder een Europese typegoedkeuring, met een bouwjaar van 1998 en jonger.

U kunt bij de fabrikant navragen of uw trike een Europese typegoedkeuring heeft. Heeft uw trike een Europese typegoedkeuring dan geldt voor u het artikel Nederlands kenteken aanvragen voor voertuig uit de EU.

Aan de invoer van een trike zonder Europese typegoedkeuring zijn regels en kosten verbonden. Ook moet u bepaalde documenten aan de RDW laten zien.

Eisen voor goedkeuren trike

Een trike of driewieler is een motorvoertuig van de voertuigcategorie L met de voertuigclassificatie L5e, maar geen gehandicaptenvoertuig of een motorrijtuig met beperkte snelheid. Een driewielig motorrijtuig heeft drie symmetrisch geplaatste wielen en een constructiesnelheid van meer dan 45 km/h. De volledige informatie over de voertuigcategorieën vindt u op de site van de overheid

De RDW keurt uw voertuig op permanente eisen die in de wetgeving Regeling Voertuigen staan en op individuele eisen. Deze permanente eisen kunt u vinden in hoofdstuk 5 van de Regeling Voertuigen. De individuele eisen en informatie over de keuring kunt u lezen in de Wijze van keuren IK L1-L7

De RDW keurt uw voertuig op de punten die in de wetgeving worden genoemd. U moet er dus voor zorgen dat u uw trike hierop aanpast, voordat u een afspraak maakt voor een keuring.

Rijden met een trike die u wilt invoeren

Voor het rijden vanuit het buitenland naar Nederland, geeft de RDW geen kenteken af. Neemt u hiervoor contact op met de buitenlandse instanties. Als u in Nederland met uw voertuig naar de RDW wilt rijden, vraagt u dan van te voren een eendagskenteken aan.

Het aanvragen van een Nederlands kenteken gaat als volgt:

 1. U downloadt het aanvraagformulier voor een ITS keuring pdf, 180 kB
 2. U vult het formulier in, ondertekent het en stuurt het naar:
  • RDW, TTV-Productbeoordeling
   Postbus 777
   2700 AT Zoetermeer.
 3. Binnen 3 werkdagen belt een medewerker van de RDW u om een keuringsdatum te plannen. U ontvangt hiervan een bevestiging.
 4. U vraagt online een eendagskenteken voor de dag van de keuring aan. Dit hoeft u niet te doen als u de trike op een trailer vervoert.
 5. Op de dag van de afspraak gaat u met het voertuig naar het RDW Testcentrum in Lelystad (TCL) en neemt de benodigde documenten mee
 6. De technische medewerker beoordeelt of uw voertuig aan de individuele toelatingseisen en permanente eisen voldoet
 7. Na afloop van de keuring ontvangt u een factuur van de RDW
 8. U gaat naar het BPM-aangiftepunt bij een RDW-keuringsstation om aangifte van de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) te doen
 9. Na akkoord van de belastingdienst, stuurt de RDW u binnen vijf werkdagen het Nederlandse kentekenbewijs en, als dit van toepassing is, een APK keuringsrapport. U bent vanaf dit moment aansprakelijk voor de verplichtingen (WA-verzekering en motorrijtuigenbelasting) die horen bij het hebben van een trike
 10. Als u het kentekenbewijs van de RDW heeft ontvangen, moet u kentekenplaten laten maken bij een erkende kentekenplatenfabrikant en het voertuig verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Van de Belastingdienst ontvangt u automatisch een rekening voor de motorrijtuigenbelasting.

Documenten die u moet meenemen:

U heeft minimaal het complete originele buitenlandse kentekenbewijs en een geldig legitimatiebewijs nodig. Een geldig legitimatiebewijs is:

 • Een origineel Nederlands rijbewijs of
 • een origineel Nederlands- of buitenlands paspoort met daarbij een uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) niet ouder dan 3 maanden. De technisch medewerker van de RDW beoordeelt welke aanvullende documenten nog nodig zijn. Dit hoort u als u wordt gebeld.
 • Een originele Nederlandse of buitenlandse identiteitskaart met daarbij een uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) niet ouder dan 3 maanden

Heeft u aanvullende documenten zoals een Certificaat van Overeenstemming (CVO), neemt u deze dan ook mee.

Kosten

De prijs van een test is opgebouwd uit drie componenten:

 1. De uitvoering van de test en ook de rapportage van de test op basis van het technische uurtarief;
 2. De administratieve kosten op basis van het administratieve uurtarief;
 3. Een toeslag voor het gebruik van de faciliteiten, indien van toepassing op basis van het betreffende uurtarief.

De uurtarieven vindt u in de tarievenlijst van de RDW. U kunt tijdens uw gesprek met de RDW-medewerker een indicatie van de kosten vragen.

 balk
 Trikes, Vermietung, Verkauf, Trikevermietung, Bodensee, Trike, Scooter, Firmen Events
 DZVlogo
Goedemorgen,
Met betrekking tot het verzekeren van een trike heeft u ons gevraagd voor informatie.
Wij zijn als De Zeeuw Verzekeringen al 20 jaar gespecialiseerd in het verzekeren van Trike (en Harley’s). Het blijkt dat bij de reguliere maatschappijen de trikes nog steeds als iets onbekends in de boeken staan. Hierdoor is een trike ook lang niet overal te verzekeren. Daarnaast is het nog vaak de discussie of het om een motor of een auto gaat. Inmiddels staan bijna alle trike op een auto kenteken. Bij ons maakt het overigens voor de verzekering niet uit of het nu een motor of auto kenteken betreft. Wij hebben een eigen uniek product puur de trikes.
Zo is een trike vaak een tweede voertuig naast bijvoorbeeld de reguliere auto. Omdat er in veel gevallen dan opnieuw schadevrij jaren opgebouwd moeten worden, kunnen wij de no-claim van het eerste voertuig (auto/motor) spiegelen op de trike. Verder is de trike rijder over het algemeen een mooi weer rijder en zal in verhouding niet extreem veel kilometers rijden. Hiervoor is er bij ons de mogelijkheid om in de winterperiode de trike in de winterstop te zetten. De dekking wordt dan van een allrisk terug gezet naar een Brand-diefstal dekking. Het voordeel is dat u restitutie van de premie krijgt gedurende de winterstop. Is er bovendien wel een mooie dag, dan mag er wel gereden worden (op basis van Wa met brand-diefstal). Ook is de periode wan de winterstop bij ons een variabele winterstop. U bepaald het dus zelf. Zo kan de trike bijvoorbeeld al in oktober van allrisk worden terug gezet naar brand-diefstal en in april er weer uit. Maar van december tot maart mag ook. U kunt dit van het weer laten afhangen.
Verder is bijna geen trike gelijk of nog standaard af fabriek.  een taxatie kan hiervoor een uitkomst bieden. Met een taxatie heeft u bij schade niet alleen 3 jaar taxatiewaarde gegarandeerd (bij total los /diefstal) , maar ook wordt de premie hierover berekend ipv bijvoorbeeld nieuwwaarde. Hierdoor is de premie vaak lager.
Uiteraard is de dekking nog uit te breiden met bijvoorbeeld een schadeverzekering opzittende. Dit is niet alleen voor de passagiers en bestuurder zelf bij blijvende invaliditeit of overlijden, maar ook voor schade aan bijvoorbeeld bagage. Veel trikers hebben vaak bagage mee.
Tot slot hebben wij geen alarm verplichting. Vaak geeft dit storing aan het voertuig waardoor of het alarm zelf niet werkt, of de trike in het geheel niet (bijvoorbeeld accu leeg).
Hopelijk heeft u hier in kort voldoende informatie aan. Mocht u overige vragen hebben, dan verneem ik het graag.
Fijn weekend

Rudolf

balk

Het grote Trike boek Uitverkocht

Wegens groot succes is de eerste druk bijna uitverkocht. Wilt u nog een eerste druk van het grote  trikeboek dan moet u zich haasten om een exemplaar in handen te krijgen.

voorkaft

Het grote trike boek is klaar voor verzending. Stort 34 euro op rekeningnummer 44 63 51 938  en u krijgt dit 180 bladzijdes dikke trike boek opgestuurd.
Stuur gegevens via email
Of via een van de goede trike dealers of toe leveranciers af te halen voor 29.95 euro.
Of op een van de treffens waar ik aanwezig ben.

Reacties Boek
Het is een mooi boek met veel info,foto,s en technische plaatjes! Jan Polkerman

Hoi Bill, ik heb vandaag bij Mike (Duckers) jou boek gekocht. Helemaal te gek dat je dit gedaan hebt en ben er ook heel erg blij mee. Ik ben al lang op zoek naar een boek over trikes en nou heb ik het. Een tip maak een nog groter boek over Trikes. 🙂 Groetjes, Karl

Hallo Dutchtriker Bill
Wat een  leuk boek is dit geworden. Dit is toch een boek die iedere triker in zijn bezit moet hebben. Ben er vele nieuwe dingen in tegen gekomen die ik nog niet wist. Super!!!!!!!!!!! Jan Klaas

Hallo Bill
Boek is inmiddels gearriveerd. Ziet er prima uit groet . Antoon.

Dit boek is mede tot stand gekomen doorbalk

Maximum snelheid 130 km

\

Artikel 21 RVV

Buiten de bebouwde kom gelden de volgende maximumsnelheden:

a. voor motorvoertuigen op autosnelwegen 130 km per uur, op autowegen 100 km per uur en op andere wegen 80 km per uur.

Dat betekent dat u na het bord “einde alle verboden” op de autosnelweg 130 km per uur mag worden gereden.

balk

Vraag & Antwoord

Op deze pagina staan vragen en antwoorden op die in het verleden eens aan me gesteld zijn. Het is altijd leuk om dit terug te zien. En misschien wordt u vraag er gelijk mee beantwoord.

vraag-en-antwoord

Mocht u ook een vraag hebben schrijf me de vraag even en ik zal u zo spoedig mogelijk antwoord geven.

VRAAG: Kunt u mij vertellen of het in Nederland toegestaan is om een trike te vervoeren achter de auto d.m .v. het gebruik van een dolly, waarbij alleen het voorwiel van de trike op de dolly staat ?
Door het gebruik hiervan blijft de kogeldruk van de trekhaak van de auto ruimschoots onder het maximale toegestane.
Indien toegestaan, waar moet dan de geheel aan voldoen, kentekenplaat achter op de trike, verlichting achter op de trike ?
Wellicht is er nog meer regelgeving waar het geheel aan moet voldoen.
ANTWOORD: trike vervoeren op een dolly is dus toegestaan. Een trike kan op de door u aangegeven wijze vervoerd worden. U hoeft geen apart kenteken te voeren. Het kenteken van de Trike voldoet. De verlichting moet zoals gewoonlijk gevoerd worden.

 balk

 
nieuwe voorvork courage
Courage heeft een nieuwe voorvork ontworpen. Deze vork is als optie leverbaar. Later komen we hier op terug.
balk


In 1991 bedachten ingenieurs van Mazda deze bizarre auto of trike, gebaseerd op een koffer.major
Dit is het resultaat van een (dronken?) wedstrijd die een aantal Mazda ingenieurs begin jaren ’90 houden. Eén van hen zocht naar een snellere manier van vervoer vanaf vliegvelden. Stel je voor dat je niet hoeft te wachten op taxi’s of bussen. Direct na het verzamelen van je bagage scheur je er vandoor op deze driewieler.
 major

major

Het belangrijkste ingrediënt voor deze wedstrijd: een standaard formaat reiskoffer. Daar moeten de nodige onderdelen bij, wil het op eigen kracht van de plek komen.

Naast beperkingen van het formaat moet dit vervoermiddel ook licht genoeg blijven om op te tillen en mee te nemen in het vliegtuig. Tegelijkertijd moet het frame sterk genoeg zijn om heel te blijven tijdens het rondscheuren op (hoge) snelheid. Met de 40cc tweetakt in deze koffer zijn snelheden tot 45 km/u mogelijk.

major

Er zitten koplampen, remlichten en knipperlichten op.

balk


Mensen worden steeds langer
Sinds de tweede wereldoorlog is de groei enorm toegenomen… Oorzaken: Goede voeding, minder zwaar werk, betere gezondheidszorg (ook de uitvinding van de antibiotica), waardoor minder ziektes, kortom gunstigere omstandigheden om te groeien…
Wat heeft dit nu met trikes te maken zou je denken. Ook trike fabrikanten hebben  hier mee te maken en spelen hier op in. Ze bouwen hun trikes tegenwoordig langer om aan de eisen van de mensen te voldoen.

balk

Foto van de maand

 

 

balk

Agenda 2013 Treffens en evenementen in Nederland en Belgie

[table id=3 /]

[table id=4 /]

[table id=5/]

  

 

 

 


Voor meer treffens 2013

balk

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.