Peterbilt

Peterbilt


 

Peterbilt is een fabrikant van midden- tot zware klasse vrachtwagens met het hoofdkantoor in Denton, Texas. Het bedrijf is onderdeel van de PACCARD onderneming, waartoe ook Daf behoort.

 

Even een klein stukje  geschiedenis

In het begin van de 20e eeuw werd T.A Peterman, een ondernemer in de houtindustrie, geconfronteerd met logistieke problemen. Het hout dat in de bossen gekapt werd, deed er zeer lang over om bij zijn zagerij te komen. Vanaf dat moment ging T.A Peterman experimenteren met trekkers op basis van stoomtechnologie. T.A Peterman had echter gemerkt dat de ontwikkelingen in de auto-industrie zo vergaand waren dat hij ook daarmee vrachtwagens kon gaan maken, en al snel wist hij zijn logistieke problemen op die manier op te lossen.Om te beginnen kocht hij een aantal oude legervoertuigen op, die hij zodanig verbeterde dat er hout mee vervoerd kon worden. Kort daarna kocht Peterman het bedrijf Fageol Motors uit Oakland op. Fageol stond erom bekend dat het goede houtchassis maakte maar na een financieel tegenvallende periode was dat bedrijf failliet gegaan. Vanaf 1939 begon T.A Peterman zijn grote vrachtwagens te verkopen aan het publiek. Kort daarna, in 1945, overleed T.A Peterman en verkocht zijn vrouw het bedrijf aan een groep ontwikkelaars. In 1958 werd de onderneming T.A Peterman verkocht aan PACCARD en werd de naam veranderd in Peterbilt. PACCARD richtte zich met Peterbilt vooral op de klassen bóven de middenklasse vrachtwagens. Peterbilt heeft op het moment fabrieken in: Madison, Tennessee, Denton, Texas en Sainte-Thérèse, Québec.

Dat het sterke motoren zijn staat helmaal niet ter discussie. Maar dat Monstergarage er een trike heeft van gebouwd is wel een stukje vakmanschap. Dus men neme een motor, versnellingsbak en een achteras van een Peterbilt vrachtwagen, En men heeft bijna een trike bij elkaar. Het is groot, luid en ontzettend sterk. Met de turbo worden de laatste PK’s er uit geperst.

 

Dat Jesse James een bekende chopper bouwer is weet zoolangzaam iedereen wel niet te verwisselen met de bandiet uit het wilden westen.
Maar dat hij het aandurfde om van een vrachtwagen een trike te maken hadden maar weinige van hem verwacht.

Het team dat de trike gebouwd heeft.

Jesse James, Custos bouwer
Grubb een glaskunstenaar.
Michael Leeds, kunstenaar.
Bernard Juckli, vliegtuigbouwkundige.
Dan Owens machinist
Robert Vaughan ingenieur.

Donor vrachtwagen Peterbilt uit 1972
Motor
Cummins 855 – probably NTC-350 (350 HP)

   

 
 
 
 

 

 

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.