Hemi

HemiHemi trike
De trike is apart voor een wedstrijd ontworpen door Marcus Braun.
Chrysler wilde de oude hemi motor nieuw leven inblazen en organiseerde een wedstrijd
What can you Hemi?
En zo ontstond de hemi trike. Er zullen ongetwijfeld meer trikes rondrijden met een Hemi motor.

Sinds zijn wedergeboorte is de Hemi-motor ongekend populair. Onlangs schreef Chrysler een wedstrijd uit om iets bijzonders te bedenken, dat door de Hemi V8 zou kunnen worden aangedreven. De winnaar was de Trike zijn bedenker werd beloond met een Chrysler 300C.
 

Al in 1996 was het idee geboren om de Hemi V8 nieuw leven in te blazen. Een jaar later werd het Hemi-team gevormd en in 2003 was de Dodge Ram truck het eerste model van de Chrysler Group met de productieversie van de nieuwe Hemi onder de kap. De V8 werd al gauw ook in de Dodge Durango en de Dodge Magnum leverbaar, terwijl ook de Chrysler 300 en de nieuwe Jeep Grand Cherokee, die vorig jaar debuteerde, de beschikking hebben gekregen over deze 340 pk sterke 5,7-liter V8.

De Hemi is intussen razend populair en er is zelfs een website gewijd aan gewijd. Daarop is een historisch overzicht te vinden van de legendarische motor, die in 1951 in de Chrysler FirePower de Nascarrace in Detroit won, tot en met de nieuwste 6,1-liter variant. Die moor levert 425 pk en heeft een maximum koppel van 569 Nm. Hij is te vinden onder de kap van de 300 SRT8, de Dodge Magnum en binnenkort ook van de Jeep Grand Cherokee SRT8. Die laatste is spectaculair snel: hij accelereert van 0-100 km/h in  5 seconden.
Chrysler lanceerde intussen een wedstrijd met als titel “What can you Hemi?” Fans konden iets origineels bedenken en de vijf beste ideeën van in totaal 600 inzendingen zijn door Chrysler gebouwd. Ze werden stuk voor stuk tijdens een persbijeenkomst onthulde en zorgden voor een werkelijk vrolijke noot. De finale werd bereikt door de ‘Snow blower’, een 2,5 meter lange machine met de Hemi V8,die door Chrysler slechts was voorzien van één versnelling vooruit en één achteruit, omdat hij anders toch wel erg snel (en gevaarlijk) zou zijn. Vergelijk het maar met je grasmaaier met 345 pk! Verder was er een Hemi Trike, en een bureau met een Hemi-papiervernietiger, een ijsmachine om het ijs te egaliseren tijdens ijshockeywedstrijden en een draaimolen, die werd aangedreven door de Hemi en daarmee twee keer zo snel kan draaien als de bekende exemplaren. De winnaar was de Hemi Trike van Marcus Braun, die met zijn idee een Chrysler 300C in de wacht sleepte.

 

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.