Trike Story

Trike Story

De geschiedenis van de trike. Wat is een trike? Een driewielig voertuig die door eigen kracht wordt voortbewogen luid het antwoord. We maken nu een reis door het verleden en sporen driewielers op die in het verleden zijn beschreven. We gaan naar de 18 eeuw waar ik een driewieler tegen ben gekomen volgens mij de oudste?

 

 

  1769
In 1725 werd CUGNOT Nicolas geboren in Frankrijk. Hij was al uitvinder toen hij 17 jaar was. Hij had geen geld om zijn uitvindingen waar te maken. De koning van Frankrijk vroeg hem een wagen te maken. De wagen mocht niet met paarden getrokken worden. CUGNOT begon te bouwen en er ontstond een eigenaardige wagen van hout en ijzeren beslag, de wielen werden verstevigt met ijzeren hoepels. Voor op het voertuig stond een grote stoomketel die het voorwiel aandreef. Dit is volgens mij de eerste trike?
Helaas voor Cugnot, na een proefrit moest hij zijn experimenten staken, omdat de Parijse autoriteiten niet zo blij waren met de komst van de trike: Cugnot reed in zijn eerste proefrit tegen een muur op (Ontbraken er remmen?). Overigens had het leger wel belangstelling in zijn uitvinding en waarschijnlijk hebben er enkele kanonnentrekkers rondgereden.
Deze houten driewieler reed 9 km/uur, maar na 12 minuten was de stoom op. Men reed dus sneller met paard en koets.

 

  1803
Tom Brogden’s replica van de Trevithick uit 1803 Stoomkracht is de hoeksteen van het vroege wegtransport. Deze express is overigens de creatie van een inventieve Schotse postbode, genaamd Andew Lawson, die de stoom driewieler bouwde om zijn rondes te verlichten! Dit voertuig werd als postkoets gebruikt.

 

  1833
Dr Church’s 3-wielige stoom koets werd gebouwd door Dr Church in Birmingham Engeland.
Het voertuig reed dagelijks achteruit en voorwaarts van Birmingham naar Londen met een snelheid van 14 mijl per uur. In de stoom koets was plaats voor 44 passagiers 22 plaatsen in de koets en 22 buiten de koets. De wielen waren massief. Door het gewicht van de koets en wiel stand raakte hij de grond als hij reed.

 

  1858
De Rickett werd in het jaar 1858 in Engeland geproduceert. Hij was met een grote stoom machine uitgerust. De ketel stond achter op en de aandrijving op de achter wielen. Deze wielen waren van staal. Deze trike haalde een topsnelheid van 12 Mph. Dit reed hij zelden omdat er op de weg er iemand voor op moest lopen met een vlag die andere weggebruikers moest waarschuwen.

   

  1879

 Stoom trike van Rene Thury(voor) en Jean Jacques Nussberger(achterin) in het 1879

 

   1886
Carl Friedrich Benz (1844-1929) werd geboren in Muhlberg, bij Karlsruhe, als zoon van een machinist.Hij wisselde vaak van baan maar in 1872 begon hij een klein fabriekje in Mannheim, waar hij motoren bouwde samen met een partner, August Ritter.Hij verwierf in Januari 1886 patent op z’n eerste driewieler voorzien van een 1-cilinder viertakt benzinemotor met elektrische ontsteking en waterkoeling, goed voor een topsnelheid van 16 km per uur.
De in 1883 ontwikkelde tweetaktgasmotor van Benz voor industrieel gebruik was eenvoudig en betrouwbaar maar te traag en te zwaar voor voertuigen.
Deze driewieler kreeg succes door (gek genoeg?) Benz zijn vrouw. Zij reed er 80 KM mee naar Pforzheim. ,,Als een vrouw ermee kan rijden, moet het wel simpel en degelijk zijn’’ was de gedachte in die tijd en zodoende werden er enkele tientallen ,,Benz voiturettes’’ verkocht.

 

   1887
Virat Steam Carriage (1887)

 

  1889
Presentatie door Armand Peugeot op de wereldtentoonstelling in Parijs, de Peugeot Tricycle. Aangedreven door een Serpollet stoommachine.  
De zoon, Amédée Bollée (1867-1926), was pas 18 jaar oud toen hij zijn eerste op stoom aangedreven tweepersoonswagen assembleerde. Het voertuig woog 750 kg. en kon een snelheid van 35 km/uur halen. Door zijn lichtgewicht, raakte Armand Peugeot geïnteresseerd in het voertuig en konden de handelsbetrekkingen met Bollée beginnen. Zonder gevolg echter, want twee jaar later, ging Armand scheep met Léon Serpollet ter vervaardiging van een driewieler op stoom, welke men mocht beschouwen als zijnde de eerste PEUGEOT.

 

 

   1891

Lambert
John Lambert, eigenaar van een hout werf, graanelevator en hardware winkel in Ohio City (Ohio), bracht in Amerika als eerste een aangedreven door een benzine motor driewieler uit. Hij staat te boek als eerste auto bouwer (1890) van Amerika. Hij teste deze driewieler eerst grondig waarna hijin productie werd genomen.

Buckeye Gasoline Buggy 1891

 

   1891
Enrico Pecori was één van de pioniers van de gemotoriseerde auto in Italië. Geïnspireerd door de voertuigen van Dion, construeerde, hij 1891, een driewieler op stoom. Hoewel de benzine motor er al was bouwde hij dit voertuig op stoom, zijn voertuig functioneerde naar genoegen. Voor zijn aandrijving gebruikte hij een ketting. Zijn succes was relatief, de ontwikkeling van de auto-industrie in Italië moest nog even wachten voordat de verbranding motor werd ingevoerd.

 

   1894
In 1894 was Maurice Odibert (1867-1931) de zoon van een koopman en Emile Lavirotte (1870-1944), de zoon van een notaris hebben samen een auto omtwikkeld.
Hun bedrijf wasgevestigd in Lyon. Toen ze hun auto in productie namen zijn ze verhuist er werden 250-300 auto’s vervaardigd in de ateliers van de Monplaisir-district. Vroege prototypes werden gemaakt op 3 en 4 wielen. Kettingoverbrenging, de rem was een houten schoen, die rechtstreeks op het wiel van de krukas werd gedrukt. Comfort is meer aanvaardbaar voor de tijd, dankzij de 2 schroefveren op de achteras. Een belangrijk kenmerk van deze apparaten is dat hun richting bestaat uit vaste buis, die wordt ingevoegd in de schacht vork door het wiel. Het systeem, die sommigen noemen de voorouder van de moderne telescopische voorvork van de fiets. Véhicule Audibert et Lavirotte : modèle Tricycle à pétrole

 

  1932
In 1901 ontwierp de toen 21-jarige William S. Harley een motor die precies op het frame van een fiets zou passen. Twee jaar later, in 1903 kwam de eerste Harley-Davidson uit de fabriek rijden. Die ‘fabriek’ was toen nog niet veel meer dan een houten schuurtje dat William Harley samen met zijn jeugdvriend en partner Arthur Davidson had ingericht als werkplaats. Al snel voegden twee broers van Arthur, Walther en William, zich bij het gezelschap en samen produceerden ze in 1909 de eerste V-twin. De V-twin is een zuigermotor met twee cilinders die op een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar zijn gemonteerd; een V-vorm dus. Hoewel het ontwerp na meer dan een eeuw iets is aangepast, vind je deze techniek nog steeds terug bij elke Harley-Davidson die de weg op gaat. Het duurde nog ruim 30 jaar voor dat de eerste trike verscheen..harley servi carDe Servi-Car werd van 1932 tot 1974 (!) geproduceerd. De machine werd voornamelijk door garages gebruikt (voor het meenemen van gereedschap) en door politiekorpsen. Tegenwoordig worden Servi-cars in India nog gebruikt als taxi.

 

 

 

 

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.