Brainstar

Brainstar

Brainstar SET

Het begon in 2000  Irma en Frank Appel uit Hoogwoud waren met hun trike een Rover automaat 3,5 V-8 automaat in Amerika. Op een gegeven moment krijgen ze contact met een Amerikaanse trike bouwer deze nodigde hun uit om eens kijkje te nemen hoe hij zijn trikes bouwde. Ook maakten ze met deze triker een  ritje in die omgevingen . Frank verbaasde zich als deze Amerikaanse triker zijn gas opendraaide hij in een mum van tijd weg was, en dat hij met de grootste moeite kon bijhouden of als deze triker gewild had zich uit het gezichtsveld zou ontrekken. Frank kon met zijn  180 pk weinig inbrengen. Later bleek dat deze Amerikaanse triker een 5,7 liter Chevrolet motor er in had hangen. Dat pikte Frank innerlijk niet en begon toen lopen te brainstormen. Teruggekomen in Nederland vertelde hij zijn broer wat hem was overkomen en hij vertelde erbij dat hij ook een snelle trike wilde en deze nog maar alleen hoefde de te bouwen. Na veel wikken en wegen wat voor motor deze trike moest hebben haalde hij jaar later in 2001 een dikke Mercedes uit Duitsland. Frank zijn broer Henk moest van deze Mercedes een trike bouwen.
Al gauw werd er een  naam bedacht namelijk alle zelfbouw trikes hebben een naam. Brainstar Set zou deze trike heten.
Omdat broer Henk het technische gedeelte onder handen nam en de brain was de eerste lettergreep al een feit.  En star is in het Nederlands ster en weer afgeleid van de Mercedes ster. SET is een variant op SEC (wat bij Mercedes de type aanduiding  heeft van coupe) omdat het nu een trike is.

De Mercedes werd gestript maar de onderdelen werden netjes bewaard omdat deze trike veel originele Mercedes onderdelen zou bevatten.  Frank, Henk en vriend Johan Blom bouwden met hun drieën aan de Brainstar.
 
Het lassen van het frame deze moet goed sterk zijn er worden grote krachten er op losgelaten, hetzelfde geld voor de voorvork.
 

Het ontwerp mag er wezen een trike waar er geen tweede van is. In 2004 is eindelijk zo ver de Brainstar is gespoten goed gekeurd door de RDW heeft een  kenteken  en is dan geschikt om deel te nemen 
aan het verkeer.
 

Technische gegevens Brainstar 5.6 SET

L x B x H 395 x 175 x 130 met rolbeugel 180 cm
Gewicht : 1200 tot 1300 kg
Motor : V8 5.6 ltr 300 pk
Bak : 4 traps automaat
Koeling : koelvloeistof met 3 x radiateur en 2 x oliekoeler
Remmen : rondom schijven bekrachtiging ABS voor dubbele remklauw
Parkeerrem : op achterwielen elektrisch bediend
Besturing : indirect met bekrachtiging
Vering : onafhankelijk schroefveren voor en achter, achter met niveauregeling
Banden achter : 205 x 55 x 16 92v
Band voor : 240 x 50 x 16 84v
Tankinhoud : 85 ltr
Zitplaatsen : 2

Wilt u meer foto´s zien van de bouw etc dan kunt terecht op de site van Frank en Irma.

 

 

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.