Zitting

Zitting

Trike  zittingen.

Een goede zitplaats op een trike is ontzettend belangrijk omdat je met een leuke trike ook wilt rijden. Als men verschillende trikes modellen  bekijkt ziet men dat er vele verschillende types zadels zijn. Dat men er goed op kan zitten spreekt voor zich. Op een zadel van een  trike moet men goed de pedalen en het stuur kunnen  bedienen. De meeste trike merken kan men de zitting niet instellen zodat men  meer beenruimte of verder of dichter op het stuur kan zitten. Wel kan men de pedalen en stuur instellen  of vervangen voor andere type. Het is dus raadzaam  als men een trike aanschaft een tijdje op een zadel gaat zitten en er proefrit of test rit mee maakt. Vele trikers zijn enthousiast over hun eigen merk trike wat ze berijden hierdoor kan een aspirant koper op de verkeerde been worden  gezet. Dus mijn advies is probeer verschillende trikes uit. Tenslotte zijn er niet veel trike merken en de keus is dan gauw gemaakt. Ga niet alleen  op het model af je moet trouwens er ook eek leuke rit mee kunnen maken zonder rug pijn of kramp.
   
   
   

Zoals je ziet zijn er vele verschillend modellen  van zadel. Kuipjes bananen zadel. etc. Dus iedere trike zit weer anders. Waar men  ook aan moet denken  bij aanschaf van een  trike is dat de duo passagier makkelijk op kan stappen. Dat er geen hoofd steunen etc in de weg zitten. Dat men goede voetsteunen heeft (eventueel verstelbaar). De zit moet goed zijn anders bestaat de mogelijkheid dat je alleen op pad moet. Ik heb  zelf wel eens achter op een trike gezeten waar ik amper weer van af kon komen omdat er een hoofdsteun voorde bestuurder in de weg zat. Want je weet als je met een  trike aan komt rijden alle ogen op je  gericht zijn en dan stuntelig afstappen is slecht voor het zelf vertouwen.

   
   

Ook zijn er familie trikes dit zijn trikes die minimaal 3 zitplaatsen hebben er zijn ook twijfelaars die achter een  wat kleinere zitting hebben, voor twee kinderen bijvoorbeeld. Ook hier geld hoe zit je op de achter bank of stoel, zit je wel recht of zit je scheef omdat je benen geen plek hebben. Ook heb je genoeg ruimte om veiligheidsgordel goed om teleggen. En dan  nog de armleggers zijn deze aanwezig zijn ze dan comfortabel heeft men genoeg steun. Het is prettig voor de passagier als dit aanwezig is. Besteed hier wel aandacht aan. Op de foto´s hieronder ziet men verschillende uitvoeringen van zadels van motor trikes. Volgens mij is het niet mogelijk om uit te zoeken welke zadel het lekkerste zit.

   

Trikes zittingen worden gemaakt van verschillende materiaal kunstleer en echtleer. Hier moet men ook  bepaalde dingen in ogenschouw nemen. Een zitting is meestal opgebouwd uit een laag schuimrubber en een  dek. De schuimrubber zorgt voor de het comfort van het zitten het dekje voor de afwerking. het zadel dek zorgt er ook voor dat het schuimrubber niet nat en smerig wordt. Een zadel kan nat worden als het stiksel of knopen geen afdichting hebben door een waterdichte onder dek  of de stiksel  niet afgetaped zijn. Een kuipstoel daar  blijft  ook water in staan zorg  voor een goede water afloop. Je  ontkomt er niet aan eens in een bui regen te moeten rijden.
   

Vaak kom ik een Rewaco trike tegen  waarvan de zitting omhoog staat dit ter voorkoming van regenwater dat in het kuipstoeltje komt te staan na een regenbui.

 

Rewaco met een zeiltje. Misschien een idee voor Rewaco rijders.

 

 


 

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.