Weinig gewicht voorvork

Weinig gewicht voorvork


Onderstuur
Het is  bekend  dat sommige  trikes te licht zijn van voren en dat dit invloed heeft op het nemen van een  bocht, vooral als je dit doet met veel gas op je wielen.
De trike is dan geneigd rechtdoor te gaan dit noemt men onderstuur.

Onderstuur treedt op als de maximale grip van de voorband wordt overschreden.
Het effect is dat de trike neigt een flauwere bocht te maken dan de trike van de stuuruitslag zou verwachten.
De trike glijdt als het ware over het voorwiel naar de buitenkant van de bocht.

Onderstuur kan alleen worden opgeheven door te zorgen voor meer grip op het voorwiel komt.
Daartoe kan de triker het gas terugnemen, maar ook de stuuruitslag verminderen (dus minder sturen) zal het onderstuur verminderen.
Door de dynamische aslast verplaatsing ten gevolge van de vertraging zal het gewicht van de auto meer op de voorwiel drukken.
Deze verhoogde druk zorgt voor meer grip en de auto zal insturen.
Te abrupt gas terugnemen kan echter zorgen voor overstuur.

Trikers weten dat trikes altijd rechtdoor willen in een
 bocht. Om je  trike een bocht in wil sturen heb je eigenlijk gewicht op je  voorwiel nodig. De eerste trikes waren ontzettend licht op het voorwiel waardoor je altijd het  gas moet loslaten in de bocht. Deze trikes werden ook wel voorzien met extra steunwieltjes achter. Ook werd de eerste versnelling wel geblokkeerd zodat men niet op de achter wielen kon weg trekken .

Er zijn trikes met een massief frame deze hebben minder last . Men kan  het frame ook aan de voorkant verzwaren  door gesmolten lood in het frame  te gieten of er een  extra gewicht er aan te hangen.

 

   P1020356
extra gewicht P1020355 P1020342 P1020341
Er zijn  bepaalde trike merken die weinig gewicht op de voorwiel hebben.
Dit is snel en  netjes opgelost  met een extra blok ijzer aan de voetsteun.
Dus  minder neiging om rechtdoor te gaan.

Zo werden mij foto’s toegestuurd om onderstuur te verminderen.
Het betreft een trike met een holle voorvork (meeste trike fabrikanten gebruiken holle buizen) merk ga ik niet noemen.
Door dit principe kan men algauw 20 kg meer gewicht op de voorwielen. De foto’s spreken voor zich.

   
Op de eerste foto zie je een gat midden in de buis. Dit gat moet men er in boren doe het wel mooi in het midden. Gebruik hiervoor een centerpunt. En sla voor het boren er een deukje in. Daarna zal de boor niet gauw weglopen uit het putje (deukje). Men tapt schroefdraad in het geboren gat zodat men hier later een sierboutje op kan draaien. Dan pakt men een klein trechtertje en steekt deze in het gat. En vult het gat met loden korreltjes 2 a 3 mm. Men monteert er een sierboutje op en het gat is verdwenen. Per poot gaat er ongeveer 10 kg lood in is dus 20 kg zwaarder.

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.