Achtervering

Achtervering

Pendelassen of tussenas

Een Kever is uitgevoerd met twee verschillende achterassen/achterwielophanging; er zijn pendelassen en tussenassen. (Zie tekening)

 

Pendelassen
De pendelas achterwielophanging is op de 12/13/1500 Kevers gebruikt vanaf het begin van de Kever. Bij een pendelas systeem maakt de versnellingsbak deel uit van de achterwielophanging. De verbinding tussen wiel en versnellingsbak is d.m.v. een starre as die kan scharnieren aan de versnellingsbak. Als je de auto opkrikt komen de wielen er zeer schuin onder te staan. Dit is natuurlijk niet goed voor de wegligging. Doordat de wielen schuin komen te staan, veranderd de spoorbreedte onder het rijden bij het in en uitveren van de auto. Hierdoor wordt de wegligging nadelig beïnvloed. Het voordeel van pendelassen is dat de lagers van de achterwielen in de olie draaien waardoor deze bijna nooit kapot gaan. Verder is de pendelasbak beter geschikt om sprints mee te rijden omdat de aandrijfassen sterker zijn dan de aandrijfassen van de tussenassen.

Tussenas
De tussenas achterwielophanging wordt gebruikt bij de 1302/03 en bij de automaat Kevers. Het heeft draagarmen.
Bij een tussenas systeem maakt de versnellingsbak geen deel uit van de achteras, hierdoor is het mogelijk de versnellingsbak uit te bouwen en de Kever toch op zijn achterwielen te laten staan. Het grote voordeel van dit systeem is dat de wielen recht blijven bij het in veren en er dus geen verandering van spoorbreedte optreedt. Hierdoor is deze achterwielophanging uitermate geschikt voor race doeleinden. Het systeem is echter minder geschikt voor sprint gebruik omdat de aandrijfassen minder kracht kunnen weerstaan dan pendelassen. Een ander voordeel is dat het wisselen of demonteren van de versnellingsbak sneller gaat.

 

Verbeterde  wegligging achteras.
Ik ga nu wat onderwerpen aanhalen die u kunt gebruiken bij verbetering van de achteras van de trike. We weten dat de achteras van de meeste trikes van een VW kever afstamt dus een oud concept. De modernste as komt van VW 1302 1303 of automaat.   Maar niet iedere trike is er mee uit gerust. Maar niet getreurd  we kunnen deze as moderniseren. Men kan van een pendelas een tussen as maken met behulp van tussen assteunen. Er zijn veel dingen in de handel die de wegligging kunnen verbeteren. Bij een treffen in Duitsland zag ik rode ringen liggen. Bij navraag bleken  dit torsie staaf rubbers van urethaan (zie foto) te zijn. Terug in Nederland  ben ik wat gegevens op gaan zoeken. Bij een leverancier van keveronderdelen vond ik verschillende omschrijvingen die de achteras van een trike kunnen verbeteren.

 

rubber rubber 1

Torsiestaaf rubbers
Deze rubbers zitten verborgen achter de torsiestaaf deksels en als je de torsie armen verwijdert dan zit hier achter ook nog een torsie staaf rubber. We spreken daarom over het binnenste en buitenste rubber. Als de trike  kraakt bij het in veren dan zijn in de meeste gevallen deze rubbers versleten waardoor de torsiestaaf door de rubbers op torsiestaaf deksels drukt. Als je hier lang mee door rijdt zul je niet alleen de rubbers moeten vervangen  maar ook de torsiestaaf deksels. Dus bij een krakende achteras de rubbers controleren en direct vervangen. Als alleen de buitenste rubber is versleten is het raadzaam om ook de binnenste rubber te vervangen. Als je dit niet doet zal het nieuwe rubber ook weer snel slijten.

urethaan

Torsiestaaf urethaan
Om de wegligging te verbeteren  zijn er tal van mogelijkheden. Door de orginele zachte torsiearmrubber te vervangen door urethaan exemplaren wordt de trike stugger geveerd, wat voor een betere wegligging leidt. Het is raadzaam zowel de binnenste als buitenste rubber te vervangen om het maximale resultaat te bereiken. Deze urethaan torsiestaafrubbers kraken na montage extreem door iets vaseline op de rubbers te strijken bij montage is het kraken verdwenen en wanneer de rubbers zijn ingesleten is ook de vaseline verdwenen en wordt de verbeterde wegligging  merkbaar (direcyt een betere wegligging kan, maar dan hoor je een lange periode het kraken van de rubbers.

urethaa

Urethaan draagarm bussen.
Op de plaatsen waar de draagarmen van een 1302, 1303 uitvoeringen aan het chassis zijn gemonteerd, zijn deze bussen te vinden. Om een betere wegligging te creëren is het raadzaam om deze bussen te vervangen door urethaan bussen. 

 

Porsche draagarmen.
Bij een trike treffen van de Meerkatzen kwam ik een trike tegen een CCS met draagarmen van een Porsche 944. Deze draagarmen konden er zo opgezet worden volgens de eigenaar  en men heeft dan ook nog gelijk dubbele luchtgekoelde schijfremmen. Alleen men moet wel een nieuwe beugel voor het spatbord ontwerpen.

   

Uitveer begrenzer

Velen van jullie kunnen het probleem van X of O spoor van de achterwielen van de trike. Bij X spoor worden de torsievering zwaarder ingesteld of er worden schokbrekers met veren gemonteerd.
Vaak is het dan zo. bij teveel O spoor bij onbeladen toestand krijgt.
Dit is op te lossen door een veer aanslag te monteren.

  

Moer M10 met 10mm boor doorboren. Moer tussen zwaard en chassis  leggen(zie foto’s). Chassis met 10 mm boor doorboren , Bout 10 X40 door opgeboorde moer en chassis steken en met een borgmoer vastdraaien. Klaar is Kees.
Dit noemt men een uitveer begrenzer en is te koop bij een ijzer Winkel.

 Geschreven door: Moskitowilli 

 Veranderen van de achtervering.
Er zijn in de handel een soort houders die men aan de het chassis last en de achtervering 
van een kever veranderen naar een type 1302 of 1303
Wel heb je dan een versnellingsbak met aandrijfassen draagarmen van een 1302 of 1303 nodig.
 Daardoor kan men de nieuwe generatie versnellingsbakken monteren met goede eind reductie.
 

 

De punten waar de houders aangelast moeten worden.

Verstelbare torsie

Torsieplaatset achter verstelbaar Pendelas. Met deze set kun je trike met VW achteras de hoogte achter regelen door middel van het verstellen van de imbusbout. Hiermee kun je ook eventueel het verschil in de torsieveren opvangen. Worden per set geleverd. Ook leverbaar voor tussenas. 

Nieuw bij

 

Deze zijn verkrijgbaar bij franky’s

Enige links naar sites die ook over dit onderwerp publiceren

How To- verstelbare torsie platen

verstelbare torsie

 Zie ook achteras instellen

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.