Tips

Tips

Wie kent het niet die storingen die de ene keer er zijn en even later weer niet.
Meestal is het een slechte draadverbinding en dan is het zoeken. Ja en waar moet je dan zoeken. Met een spanningszoeker is het een stuk gemakkelijker.
Hoe gaat men te werk. Men neemt een spanningstester sluit het klemmetje van de draad aan en zet dit op de massa. (massa is het ijzeren gedeelte van de trike deze heeft negatieve spanning de min) Om te controleren of spanningstester werkt houd je de pen even op plus van de accu. Nu weet je dat de tester werkt. Nu kun je de bedrading na meten als het lampje brand staat er spanning op het meetpunt.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                       Er zijn verschillende draadverbindingen die je kunt  gebruiken. Geïsoleerde en blanke verbindingen de geïsoleerde kun je het beste gebruiken omdat deze verbinding geen kortsluiting maken. Soms kan je er niet onder uit om een geïsoleerde te gebruiken maar zorg als deze moet gebruiken dat je een klem van de accu er afhaalt, anders maak je kortsluiting en dan kun meestal een nieuwe zekering installeren .

 

 

 

Hier ziet men een goede verbinding van twee draden. Dit is wel een permanente verbinding.

  • Men stript de beide draden niet te lang zodat ze buiten de omhulsel steken (fig1).
  • Schuift beide draden in de kabelschoen(zie fig2).
  • En dan knijp men de krimptang de draden vast(onderste figuur).
    zorg wel dat je precies werkt een foutje is zo gemaakt.

 
Veranderen van de achtervering.

Er zijn in de handel een soort houders die men aan de het chassis last en de achtervering 
van een kever veranderen naar een type 1302 of 1303 
Wel heb je dan een versnellingsbak met aandrijfassen draagarmen van een 1302 of 1303 nodig.
Daardoor kan men de nieuwe generatie versnellingsbakken monteren met goede eind reductie.De punten waar de houders aangelast moeten worden.

Deze houders zijn bij gespecialiseerde zaken verkrijgbaar.(zie foto)

 

 
Luchtfilter

 Een goede luchtfilter is belangrijk als je meer vermogen of koppel wilt. De lucht die de motor aanzuigt bevat stof en vuil. Daarom wordt lucht aangezogen door luchtfilters. Universele luchtfilters belemmeren de vrije doorstroming. Dus in principe kan aan de inlaatkant een kleine winst worden gehaald met een wat minder dichte luchtfilter (sportfilter). De lengte van het luchtinlaat kanaal is van invloed op het karakter van de motor. Een wat langer kanaal geeft wat meer koppel onderin, een korter kanaal daarin tegen wat meer koppel bovenin.
   

 


Rijstijl

Heb respect voor techniek. Laat de motor op temperatuur komen voor u hem hoge prestaties laat leveren. Scheurt u meteen weg ’s ochtends, dan warmt het hart van de motor enorm op terwijl de buitenkant nog koud is. Door dit temperatuurverschil treden grote spanningen in het materiaal op. Die kunnen leiden tot haarscheurtjes in het motorblok.
Rij niet te lage snelheden in een (te) hoge versnelling. Daardoor kunnen de zuigers in de cilinders een kantelende beweging gaan maken. Dit veroorzaakt schade in de cilinder.
Laat de motor goed toeren maken als hij zwaar moet presteren. Een hoger toerental levert, paradoxaal genoeg, een minder hoge bedrijfstemperatuur op. Dit is beter voor de motor.

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.