Dynamo

Dynamo

   

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over “wisselstroomdynamo’s”.  Hierbij bedoelen we dan steeds de alternator die je over het algemeen aantreft: een dynamo die inwendig wisselspanning opwekt, welke in de dynamo wordt gelijkgericht  t.b.v. het laden van de accu’s en het verzorgen van het boordnet.

De “gelijkstroomdynamo’s” die men in het verleden gebruikte, wekten direct gelijkspanning op.  Deze machines hadden het nadeel dat het vermogen was beperkt, omdat de laadstroom in zijn geheel via koolborstels de machine verliet.  De moderne wisselstroomdynamo’s” hebben dat nadeel niet en kunnen worden geleverd voor grotere vermogens dan men met de gelijkstroommachines gewend was.  Aan de hand van een typische BOSCH alternator zullen we de werking omschrijven.  Alle andere merken alternatoren werken soortgelijk, met minimale verschillen.  Een moderne wisselstroomdynamo levert vaak bij stationair toerental al 2/3 van zijn maximale stroom.  Het maximum vermogen wordt vaak bij 3500-4000 omw/min van de alternator bereikt.  Bij veel motoren is dat al bij 1500 omw/min van de krukas.  Courante alternatoren leveren vaak al 45-100 Ampère laadstroom.  Er zijn alternatoren die wel tot 120-170 Ampère gaan in 12- of 24 Volt.

Op sommige vw trikes zitten nog de oude gelijkstroom  dynamo deze kun je beter vervangen voor een wisselstroom. Want als je wat meer verlichting op je trike  gebouwd hebt zal deze bij het ontstoken licht slecht tot helemaal niet bij laden.

        

 

1 Moer voor ventilator
2 Meeneem ring
3 Naaf voor ventilator
4 Lagerschijf
5 Half maantje
  6 Anker
7 Dynamo huis
8 Regelaar
9 Dynamohuis schroef
10 Lagerschijf met koolborstels
11 Ring op poelie
12 Moer voor poelie
13 Afstand ring
14 Lagerschijf
15 Veerring
16 Kogellager
17 Lagerschijf
18 Flens
19 Afdekring
20 Springveer

 

De Bosch gelijkstroomdynamo wordt door middel van een V riem door de krukaspoelie aangedreven. het anker is op twee kogellagers gelagerd; deze lagers zijn met hittevaste vet gevuld en behoeven niet periodiek te worden gesmeerd.
Let er  bij het inbouwen van een dynamo op, dat de koellucht sleuven(gleuf) in het ventilators huisdeksel naar beneden wijst. Voor vervanging  van koolborstels  behoeft de dynamo niet te worden uitgebouwd. Maak de spanbeugel los en verdraai de dynamo zodat de koolborstels toegankelijk zijn. Maak de draadjes los, licht de koolborstelveren op en verwijder de koolborstels.

1Speciale moer
2 Naaf
3 Lager schijf
4 Afstandsring
5 Viltring
  6 Borgring
7 Drukring
8 Kogellager
9 Beschermring
10 Spie
11 Afstandsring
12 Anker
13 Flens
14 Drukring
15 Lagerschijf
16 Naaf
17
Dynamohuis schroef
18 Dynamohuis
19 Schroef
20 Spannungsregelaar

 

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.