Mijn trike

Mijn trike

Mijn trike Project

 

Black Eagle

 

 

 

 

 
Mijn eerste trike een Sinclair C5De Sinclair C5is een elektrisch voortbewogen ligfiets met drie  wielen, die in 1985 werd gepresenteerd door Clive Sinclair. De ontwikkeling en verkoop bleken een dure grap, de fiets werd geen commercieel succes. Het was zelfs zo’n misser dat hij genoodzaakt was de computerdivisie af te stoten aan Amstrad.
 

Dit was mijn tweede trike een WK Chopper met een 1600 cc VW luchtgekoeld motor. Hij was voorzien van dubbele webers en andere nokken as.

Mijn derde WK trike made bij VTI Trikes te Vroomshoop

Na enige tijd op een WK Chopper te hebben rond gereden wilde ik wat anders. Ik zag op een opendag van WK Aubstadt begin dit jaar een WK Rebell een model dat mij aansprak. Nou kan je een chopper makkelijk ombouwen tot een Rebell ze zijn precies eender van frame. Wat wel inhoud dat ik met een hoop onderdelen blijf zitten. Zoals motorbeugel ,koffer, kentekenplaat houder, enz. Wilde toch ook wel het nieuwe frame zonder pendel assen en met uitsparingen voor de olie koelers. En natuurlijk de RVS tank. Omdat WK steeds met nieuwe ideeën komt voorop de trike zoals ABS, elektrisch gas geven, click and roll, rembekrachtiging, eigen oliekoelers, enz.
Ben ik van dit merk gaan houden.

Dus ben ik naar de WK dealer in Nederland gegaan. Victor de eigenaar van VTI trikes zag dit zelf ook als een uitdaging. Heb mijn wensen met hem besproken en dit bleek geen probleem zijn. Bij een Show op tweede pinksterdag heeft mijn vrouw en een trike vriend er een bordje opgehangen van te koop. Ik vond al dat er veel trikers om mijn trike liepen. Toen kwam de aap uit de mouw er zat een bordje te koop op. En de koper (sterkste man van Friesland) kwam al spoedig. De koop werd snel beklonken en dus derde pinksterdag had ik geen trike meer. Moet je voorstellen de warmste zomer en geen trike. Dat was een hele lange zomer. Dus als er trike werd gereden zat ik met mijn neus in de boeken en catalogussen te bekijken.

Maar zoals iedere triker wil ik het model beter en mooier verfraaien. Ik heb voor WK gekozen omdat het een betrouwbare trike is en een van de oudste trike fabrikanten is. Dus de kinderziektes zijn er uit. Zowat de enigste trike nog is met een echte benzine tank tussen de benen (geen dummy), heeft het geen functie mag je van mij de tank weglaten.

De dingen die niet standaard zijn aan mijn WK. Ik heb gekozen voor een Harley Davidson Tank met een KM teller boven op de tank.( tank moet intact blijven). De voorvork komt van een CCS V8 trike het is een springer het is een massief voorvork van RVS weegt meer dan 100 Kg. Lampen steun van Boom. Wielen komen uit Engeland die kunnen achterwielen en voorwiel van eenzelfde uitziende velg maken. Motor is een 2000 cc VW blok met een Porsche koeling. Dik stuur 38 mm apehanger. Bedrading loopt door het stuur heen. Er wordt ook een rem bekrachter geplaatst om beter gedoseerd te kunnenremmen.

Verder ga ik verschillende trike modellen bekijken en haal daar de sterke punten er vanaf.

Dus het begin is er en hieronder enkele foto’s tijdens de bouw van mijn nieuwe trike.

November 2003 start project Black Eagle


Versnellingsbak AT op het frame gemonteerd het is een 8 : 31 versnellingsbak met lange overbrenging. De versnellingsbak wordt met urethaan rubbers opgehangen om motor vermogen op te vangen en het schudden tegen te gaan. Gaten voor de oliekoelers zitten al standaard in een WK frame kunnen dus zo gemonteerd worden.

December 2003
   
De Black Eagle staat voor het eerst op de wielen en is nu een beetje mobiel  en de rolbeugel is gemonteerd.
De voorvork is een type springer. Deze voorvork is van massief RVS gemaakt en weegt ongeveer 100 kg. De voorvork wordt aangepast aan het balhoofd. In het dikke gedeelte is een uitsparing gefreesd voor het stuur slot.
Achterbumper een hoopje RVS? Een bouwpakket onderdelen voor de motorbeugel. Motorbeugel in ontwikkeling. Deze motorbeugel zal laag  onder de trike worden gebouwd.
Het model wielen wat ik heb gekozen voor mijn trike. Het is een 5 ster wiel er zit wel een lange levertijd op. Maar men zegt  geduld is een schone zaak.

Januari 2004
   
Voorvork, tank, voorvelg en remmen gemonteerd.

Februari 2004
   
Stuur gemonteerd en dan natuurlijk even passen. Rem bekrachtiger wordt onder het zadel weg gewerkt.

    
Alle hens aan dek en met vele handen  om de trike klaar te krijgen voor dinsdag 16 maart. Dan  komt de trike voor de keuring om 1.00 uur te Almelo. Dus dat worden nog enige spannende dagen. Als hij goed gekeurd wordt dan begint de definitieve ombouw naar Black Eagle.
Lampen en olie koeler gemonteerd.]
   
Keuring trike was geen probleem  een kenteken er bij en nu ombouwen  naar Black Eagle.

   
   
   
De Black Eagle werd gevraagd om te posseren in het Duitse Trike  Magazin.

   
   

 

 

Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.