Bijzonder vervoermiddel, bijzonder mens

Bijzonder vervoermiddel, bijzonder mens

Als je veel op weg bent en je kijkt een beetje om je heen, dan zie je de mooiste dingen. Zo kwam ik voor de vakantie, op weg naar het noorden van ons land, een prachtige Trike tegen. Een niet alledaagse verschijning, dus ik nam uitgebreid de tijd om alles te bekijken en stak mijn duim op naar de bestuurster. Een joviale duim omhoog terug deed me glimlachen. Aangezien ik enorm geniet van kevermotoren en deze Trike een mooi verchroomd exemplaar bezat, besloot ik om achter de Trike te gaan rijden, met mijn raam open, om te genieten van het geluid van de boxermotor.Tot mijn geluk verliet de Trike de snelweg, richting pompstation. Zonder aarzeling de achtervolging ingezet en een minuut later schudde ik de hand van een bijzonder mens.

Aangenaam!

Didi Bouwmeester heet zij. De eigenaresse van de Trike en Triker in hart en nieren. Al snel besloot ik dat ons gesprek een interview moest worden. Didi werkte daar sportief aan mee!

Didi bleek op weg te zijn naar haar werk, van haar woonplaats Drijber, naar haar kringloopwinkel Nét Niet Nei in Alteveer. Als het weer het toelaat, is de Trike haar vervoermiddel. “Ach, ik heb ook een auto. Maar die gebruik ik vooral om spullen voor Nét Niet Nei te vervoeren. Als ik elke dag op de Trike zou mogen rijden, was dat geen straf!”

foto4

We vroegen haar naar het merk van de Trike. “Dit is een WK Trike, waar het één en ander custom aan gemaakt is. Er hangt een keverblok achter.”

Didi rijdt sinds 2009 Trike. “Motoren vind ik ook schitterend en ik wilde altijd dolgraag toeren met mijn vrienden, echter kan ik door lichamelijke klachten een motor niet onder controle houden. De Trike biedt me de mogelijkheid om toch dat vrije gevoel op de weg te beleven.”

De Trike is voor Didi een way of life geworden. “En niet alleen omdat ik er zelf zo van geniet. Eigenlijk geniet ik het meeste van het blij maken van anderen, met name kinderen.” Al snel wordt duidelijk wat ze bedoelt. Didi heeft met een aantal biker en triker vrienden een stichting opgezet, Oxalis Deppei 4 Kids. “Oxalis Deppei is de officiele benaming van een klavertje vier, dat, zoals je weet voor geluk staat..”.

foto1

Oxalis Deppei 4 Kids Haar stichting Oxalis Deppei 4 Kids bestaat uit een groep enthousiaste motor- en trikerijders die zich inzet voor kinderen die het moeilijk hebben. “We nemen die kinderen mee op onze motoren en trikes om ze even weg te halen uit de harde wereld waar ze in zitten. Dat kunnen kinderen zijn die het thuis zwaar hebben omdat de leefomstandigheden bar zijn, het kunnen kinderen zijn die beschadigd zijn en met moeite de dag doorkomen, of kinderen die ziek zijn. Als we een lach op de gezichten van die kinderen kunnen toveren, dan voel ik me de koning te rijk.”

Ik ben er even stil van. Didi vertelt verder, over andere bikers in het land die hetzelfde doen. “En we komen veel ellende tegen… wij staan ALTIJD achter het kind, soms betekent dat zelfs dat je dan adviseert om aangifte te doen of om professionele hulp te zoeken. Er komt veel naar boven, als je met die kinderen op pad bent…”

Oxalis Deppei 4 Kids steunt kinderen waar men kan. “We gaan ook op verjaardagsbezoek, we houden muziekavonden. Dat is veel werk, maar we doen het met liefde. Als er mensen zijn die ons willen helpen, dan houden we ons aanbevolen. Dat kan met een bike of trike zijn, maar ook gewoon door je in te zetten bij de evenementen. Je helpt ons, maar vooral een kind enorm!”

foto3

Het is me duidelijk dat de Trike meer is dan een vervoermiddel. Didi: “Als de Trike het niet doet, ben ik erg verdrietig. Gelukkig wordt het apparaat vertroeteld door vakmensen die weten waar ze de onderdelen moeten halen en zo houden we hem op de weg. Zelf sleutel ik er niet aan hoor.”

We nemen afscheid en ik vraag tot slot of ze nog een grote wens heeft. “Mijn wens is dat ik nog lang mag doorgaan met mijn werk voor kinderen die het moeilijk hebben. En dat er ooit een dag komt dat kinderen weer kinderen mogen zijn, zonder alle narigheid die ik her en der zie gebeuren met hen. Dat alle personen die op een verkeerde manier aan kinderen zitten of gezeten hebben hun straf niet ontlopen…

 

Wie meer wil weten over Didi en haar stichting Oxalis Deppei 4 Kids kan de website bezoeken: www.oxalisdeppei4kids.nl

Similar posts plugin not found.
No comments currently exist for this post.
Leave a Reply:
You must be logged in to post a comment.
Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.