Trikejournaal 2 editie

Trikejournaal 2 editie

journaa

balk


balk

trikej42[1] Dit Jaar bij WK Trikes

Dat trikes steeds meer pk krijgen is momenteel een trend. Maar zijn de trikes wel berekend op dit bruut geweld. De topsnelheid neemt toe en als er geremd moet worden dan gebeurd er ook wat. Er zijn trike fabrikanten die trikes leveren met gewoon een standaard rem van een auto waar de motor van wordt geleverd. Als men er vanuit gaat dat die zelfde auto bij remmen op de voorwielen 80% afremt. Een trike heeft maar een wiel voor hoeveel % zou dit moeten zijn om de trike op een verantwoorde manier te laten remmen. Achter remmen zouden dan 20% moeten remmen. We gaan er van uit datbij een trike wel de voorremmen als achterrem wordt gebruikt.

Dat WK trikes dit fenomeen herkent zegt dat deze fabrikant niet alleen de snelste wk trike maar ook de veiligste trike wil produceren. Een WK trike remt goed en heeft ook nog eens ABS op alle drie wielen wat nog geen andere trike fabrikant tot nu toe in zijn programma heeft. Dat WK ieder jaar zijn trike verbeterd is een plus punt voor dit trike merk.


De WK Strike ook wel de Porsche killer genoemd met 320 pk (ook als antwoord op de Hyabusa)

Om de grote remkrachten te kunnen temmen is deze trike uitgerust met 360 mm remschijven van Audi R8

Ook de toch al riante stoelen zijn nu nog verder verbeterd. Voor de bijrijder is dit ook merkbaar. De Strike is echt wel door zijn afwerking en uitrusting de Rolls Royce onder trikes.

balk

Trikes

Voor het belijnen van een speelveld worden ook trikes ingezet, deze trikes zijn met een electro of een benzine motor leverbaar.
Zie onderstaande gegevens.

 

Trike met electromotor

De Trike is een markeerwagen welke belijnen wel zeer eenvoudig maakt. U kunt plaats nemen op de markeerwagen en al rijdend een goede belijning aanbrengen. De Trike is bovendien zeer wendbaar en het belijnen neemt minder tijd in beslag. Is voorzien van semi-tractiebatterijen, kan vooruit en achteruitrijden en tevens is de snelheid regelbaar. De Trike heeft een sterke 24 volts elektromotor. Een accu-controlemeter is standaard ingebouwd. Werkduur ca 3 uur.

 

 

 

Trike met benzinemotor

De Trike met bezinemotor is snel en zeer wendbaar.
Hij is uitermate geschikt voor het belijnen van meerdere velden en kan bovendien worden voorzien van een sproeiboom.

 
 
balk
tomtom_152556_tomtom_rgb_logo.jpg
TomTom introduceert de nieuwe “TomTom Rider” – een navigatiesysteem speciaal voor motorrijders
Navigatiesysteem op maat geeft motorrijders de vrijheid te rijden zoals zij willenTomTom introduceert de compleet vernieuwde TomTom Rider, een nieuw draagbaar navigatiesysteem speciaal ontworpen voor motorrijders. Mede dankzij de feedback die TomTom heeft ontvangen van de motorgemeenschap, is de TomTom Rider zo ontworpen, dat motorrijders de keuze hebben om het type route te rijden dat zij willen; van de snelste tot de mooiste route of hun eigen persoonlijke traject.Motorrijders kunnen eenvoudig hun eigen persoonlijke route ontwerpen en vervolgens uploaden naar hun TomTom Rider. Door de interactieve software van Tyre® te downloaden, kunnen motorrijders op een PC hun eigen routes zoeken, ontwerpen en bewerken. Bovendien kunnen motorrijders, dankzij de unieke ‘Upload Routes and Go’ functie, hun routes direct uploaden naar hun device en met andere motorrijders delen via Bluetooth®.
TomTom_Rider_nieuw2.png
Met de TomTom Rider kunnen motorrijders niet alleen kiezen waar ze heen willen gaan, maar, nog belangrijker, ook hoe ze daar willen komen, zo meldt TomTom. Er is geluisterd naar de feedback die ontvangen is van de motorgemeenschap en daarmee is een navigatiesysteem ontworpen dat op maat gemaakt is voor de manier waarop zij willen rijden. Feit is dat de overgrote meerderheid van alle motorrijders hun motor recreatief gebruiken en veel van hen actief op zoek zijn naar de mooiste en meest uitdagende routes. Met de nieuwe TomTom Rider is het mogelijk om over de mooiste routes ter wereld toeren alds TomTom.De TomTom Rider bevat tevens een functie waarmee audio-instructies direct naar de helm van de gebruiker worden gestuurd via Bluetooth®, waardoor motorrijders zich volledig kunnen concentreren op de weg die voor hen ligt. Daarnaast introduceert TomTom met dit apparaat een nieuw handschoen-vriendelijk scherm van 4.3”, dat direct reageert op iedere aanraking. Het scherm is ontworpen voor gebruik onder alle weersomstandigheden, waaronder regen en fel zonlicht. Bij het navigatiesysteem hoort ook een dock, dat tevens werkt als oplader, waarmee het apparaat automatisch wordt ingeschakeld als het contact wordt omgedraaid.Belangrijkste functies TomTom Rider:

Kronkelroutes
Met de Kronkelroute functie kunnen motorrijders de route selecteren met de meeste bochten, voor een nog spannendere rit.Upload Routes and Go
Dankzij de Upload Routes and Go functie kunnen motorrijders hun favoriete route, die ze online hebben gevonden, direct uploaden naar hun TomTom Rider. Deze routes kunnen via Bluetooth® gedeeld worden met andere motorrijders.PC Route Management via Tyre®
Na het downloaden van de interactieve software van Tyre® kunnen gebruikers routes op een PC zoeken, ontwerpen en bewerken, voordat ze de routes uploaden naar hun TomTom Rider. Ook deze routes kunnen vervolgens gedeeld worden met vrienden.Navigatiesysteem voor alle weersomstandigheden
De TomTom Rider heeft een handschoen-vriendelijk scherm, dat onmiddellijk reageert op iedere aanraking. De Rider is ontworpen voor gebruik onder alle weersomstandigheden, waaronder fel, direct zonlicht.
TT_RIDER5_FRONT_MENU_ICONS_NL_lr.jpgGratis Lifetime Maps
TomTom Rider bevat gratis Lifetime Maps. Gedurende het hele gebruiksleven van het product kunnen gebruikers ieder jaar minstens vier volledige kaartupdates downloaden. Deze updates bevatten alle aanpassingen aan het wegennet, adressen en Nuttige Plaatsen.Map Share
Gebruikers profiteren van de gratis dagelijkse kaartaanpassingen van de TomTom Map Share community. Deze aanpassingen bestaan uit dynamische veranderingen als nieuwe snelheidslimieten en geblokkeerde wegen. Dankzij Map Share kunnen vertragingen en omleidingen worden vermeden.Nuttige Plaatsen
Met de TomTom Rider kunnen gebruikers, dankzij de functie Nuttige Plaatsen, onderweg duizenden interessante plaatsen, zoals restaurants, motels en benzine stations vinden. Bovendien kunnen Gepersonaliseerde Nuttige Plaatsen worden toegevoegd, voor toekomstig gebruik.IQ Routes
TomTom’s IQ Routes gebruikt de daadwerkelijke reistijden die door miljoenen gebruikers op iedere weg worden gedeeld, waardoor de optimale route en aankomsttijd kan worden vastgesteld.
TomTom_accessoires.png
Accessoires
Een breed assortiment aan accessoires is beschikbaar voor de TomTom Rider, waaronder een carkit, dock met oplader voor de motor, en een unieke anti-diefstal oplossing.Prijs en Beschikbaarheid:
De TomTom Rider is vanaf eind februari bij MotoPort en in de MotoPort webshop verkrijgbaar voor € 399,95.Hier een impressie van de nieuwe TomTom:Meer informatie over de aanvullende accessoires op www.tomtom.com/rider balk
 

De nieuwe Boom fighter is uit X 11-2.0 A is uit. Zoals jullie weten was Boom gestopt met het produceren van de Fighter. De nieuwe fighter is een variant op de oude fighter maar nu met een automaat. Dit is de nieuwe trend in trike circuit. De trike lijkt precies op de oude maar nu zit er in de tank een hendel die de automaat in werking zet. Men kan sportief of economisch rijden. In februari wordt begonnen met de productie in de Sontheimer fabriek de eerste trikes zullen waarschijnlijk april/ maart leverbaar zijn. Wel is gekozen voor de oude koplampen zoals de eerste fighters rondreden

nieuwe fighter

Technische gegevens
twee liter 4 cilinder in lijn.
geregelde katalysator
140 pk (103kW)
Wander automaat
topsnelheid —————-190 km
benzine verbruik -1 op 11 tot 14
tankinhoud —————-47 liter
zitplaatsen ———————- 2

balk

email
Beste trikers, naar aanleiding van een telefoontje met Bill het volgende verzoek.

Ik ben Gerad van der Veen van Chopperclub Noord en we hadden bedacht om eens een bejaardencentrum te bezoeken en wel het van Julsingatehuis in Delfzijl.
Dat idee is daar goed ontvangen en we gaan dan ook Zaterdag 25 Mei, van 10.30 tot 12.00 uur daar op bezoek.
Nu leek het ons een goed idee om ook een paar trikerijders uit te nodigen om a: wat variatie te hebben en b: misschien zijn er wat oudjes die wel eens een een rondje zouden willen maken.

Nadien willen we al slingerend richting Groningen, alwaar we de dag ergens bij een horecazaak de dag beeindigen.
Verzamelen smorgens vanaf 09.30 uur bij de Boegschroef in de haven van Delfzijl, vanwaar we om 10.00 uur vertrekken richting van Julsinga.
Nu is mijn verzoek of er een stuk of 6 trikers ons die dag willen vergezellen.

Bij voorbaat dank.
Gerad van der Veen
Tel 0611098218
geradvanderveen@home.nl

Altijd tot wederdienst bereid!
Chopperclub Noord.

http://www.chopperclubnoord.nl/

balk
Goede doelen

Liefde, hart, hand, Valentijnsdag

Even voorstellen, mijn naam is Corma Reinders, rolstoeler en al jaren een enthousiast trikerijdster. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij Stichting Handicamp Overijssel , zie www.Handicampoutdoor.nl .
Nu heb ik het briljante idee gekregen het trikerijden en mijn vrijwilligerswerk voor SHO te combineren door het aanbieden van een trike / zijspantour voor mensen met een lichamelijke beperking.
De planning is van 2 t/m 5 mei de Handicamper te stationeren op camping “”de Holterberg”” in Holten. Naast andere activiteiten willen we onze gehandicapten gasten dan op 3 en 4 mei een tweetal toertochtjes ( +/- 100 km.) op trikes en/of motoren met zijspan aanbieden.
Nu zou ik het fijn vinden om van jullie hulp te krijgen,want zonder gaat het niet
We zijn voor de twee dagen op zoek naar 6 trikers of rijders van een motor met zijspan die de toertocht met de gehandicapten en hun begeleiding willen doen. Het gaat om 8 personen waarvan er 4 een beperking hebben, de andere 4 is begeleiding.
Wij zorgen die dagen voor de inwendige mens ( eten, drinken, ’s avonds een BBQ) en we zorgen ook voor onderdak voor de nacht van 3 op 4 mei.

WIE HELPT MIJ ? Ik rijd zelf natuurlijk ook mee met mijn trike, mijn man op z’n motor is voorrijder maar we hebben op die twee dagen nog minimaal zes trikes en/ of motoren met zijspan nodig!!

Gaat dit lukken ? Ja toch !!!!
Laat iets van je horen, graag zo snel mogelijk wil je.
Alvast heel erg bedankt.

Tel. 0546-579434
e-mail: corma@xs4all.nl
www.gehandicaptnouen.nl

Vriendelijke groeten Corma Reinders (“-“)

 

Christian Motorcyclists Association Nederland
Eilandstraat 14 | 7604 TN Almelo | admin.oost@cma-nl.org

Hoi medemotorliefhebbers, trikers & americanowners
Ik ben John Pol, secretaris. CMA regio Oost, belast met promotie en derg. van de Hemelvaarttoer.
Hemelvaarttoer op donderdag 09 – 05 – 2013
Deze dag staat in het teken van de: “Stichting Thuisfront Straatkinderen”, http://www.thuisfrontstraatkinderen.nl/ Deze stichting dragen we als CMANL een warm hart toe en willen we graag ondersteunen, door van onze kant belangeloos, de inzet te tonen om een toertocht uit te zetten, waarvan de gelden ten goede komen aan dit tehuis.
Naast de reguliere opzet van de toer, willen we een “bikermarkt”, realiseren, waar de nodige diversiteit aan standhouders zullen zijn, verder zijn we ook nog bezig met een Bike, Trike & American Car show. Voor hen die ze kennen, mensen van Cruising forJezus, ook liefhebbers van het Amerikaanse spul zullen deze dag aanwezig zijn.

Voor de trikers die er zin aan hebben, hier is een korte toertocht voor uitgezet, van ca 70 km, de inschrijfgelden komen eveneens ten goed aan het kindertehuis in Roemenie.
Vanaf 15.00 is er een optreden van een live (metal)band, genaamd “The Circle Ends” te beluisteren zijn, waar u unplugged van mag genieten.
Bijgaand met deze brief, sturen we jullie een flyer mee, wilt u dit gebeuren op de agenda, de kalender of anderzijds aan leden, vrienden of derg. bekend maken, ontvangt u deze als bedrijf, wilt u dan zo vriendelijk zijn de flyer en de bijbehorende brief door te sturen of anderzijds uit te printen en op te hangen voor uw clientèle.

Vr. groet John Pol

balk

 

 

Het grote Trike boek

Wegens groot succes is de eerste druk bijna uitverkocht. Wilt u nog een eerste druk van het grote trikeboek dan moet u zich haasten om een exemplaar in handen te krijgen.

voorkaft

Het grote trike boek is klaar voor verzending. Stort 34 euro op rekeningnummer 44 63 51 938 en u krijgt dit 180 bladzijdes dikke trike boek opgestuurd.
Stuur gegevens via email
Of via een van de goede trike dealers of toe leveranciers af te halen voor 29.95 euro.
Of op een van de treffens waar ik aanwezig ben.

Reacties Boek
Het is een mooi boek met veel info,foto,s en technische plaatjes! Jan Polkerman

Hoi Bill, ik heb vandaag bij Mike (Duckers) jou boek gekocht. Helemaal te gek dat je dit gedaan hebt en ben er ook heel erg blij mee. Ik ben al lang op zoek naar een boek over trikes en nou heb ik het. Een tip maak een nog groter boek over Trikes. 🙂 Groetjes, Karl

Hallo Dutchtriker Bill
Wat een leuk boek is dit geworden. Dit is toch een boek die iedere triker in zijn bezit moet hebben. Ben er vele nieuwe dingen in tegen gekomen die ik nog niet wist. Super!!!!!!!!!!! Jan Klaas

Dit boek is mede tot stand gekomen doorbalk

 

Motorshow Pecquencourt Frankrijk

 

De EML trikes worden getoond op de motorshow in Pecquencourt, Frankrijk op 9 en 10 Maart 2013. De nieuwe kit voor de Victory Judge, de V3, Manhattan en Martinique trike ombouw worden tentoongesteld in de stand van Duymes Motos

balk

 

Vraag & Antwoord

Op deze pagina staan vragen en antwoorden op die in het verleden eens aan me gesteld zijn. Het is altijd leuk om dit terug te zien. En misschien wordt u vraag er gelijk mee beantwoord.

Mocht u ook een vraag hebben schrijf me de vraag even en ik zal u zo spoedig mogelijk antwoord geven.

VRAAG: Wanneer mijn motor warm is, “spuwt de uitlaat vuur”. Wat veroorzaakt dit vuurspuwen?
uitlaat
ANTWOORD: Vlammen uit de uitlaat wijzen meestal op de aanwezigheid van nog brandbaar mengsel in de uitlaat. Dit wordt vervolgens ontstoken door de hete uitlaatgassen van de goed werkende cilinders. Het feit dat er mengsel in de uitlaat kan komen, is al fout. Enkele oorzaken kunnen zijn: 1) lekke uitlaatklep (of meerdere uitlaatkleppen) of 2) een niet (goed) werkende cilinder die het mengsel zo door spoelt.
 
Een andere mogelijke oorzaak is een lek in het uitlaatsysteem, hetzij in de uitlaat zelf, hetzij bij de aansluiting van de cilinderkoppen. Dit heeft bij afremmen op de motor knallen tot gevolg doordat er valse lucht wordt aangezogen. Vervang de lekkende pakking of de uitlaat, las eventueel het gat dicht .
 
balk
 

Nieuwe Harley trike model 2013
 

balk

balk

Foto van de maand

 

 

 

Big Wheel All Grown Up - SS Trike to enter AMD World Championship — AutoMK - World Car News-A -

Big Wheel All Grown Up - SS Trike to enter AMD World Championship — AutoMK - World Car News-A -

Big Wheel All Grown Up - SS Trike to enter AMD World Championship — AutoMK - World Car News-A -

Big Wheel All Grown Up - SS Trike to enter AMD World Championship — AutoMK - World Car News-A -

 

balk

Agenda 2013 Treffens en evenementen in Nederland en Belgie

[table id=3 /]

 

[table id=4 /]

 

poster-2013
Meer trike treffens in de Benelux

balk

Similar posts plugin not found.
No comments currently exist for this post.
Leave a Reply:
You must be logged in to post a comment.
Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.