Trike journaal

Trike journaal

journaa

balk


balk

De Handicamper al 25 jaar onderweg

Geplaatst op: 10-05-2013

Handicamp Outdoor organiseert reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Handicamp heeft daarvoor een aangepaste reuzencamper, voorzien van alle nodige aanpassingen en
Zo organiseerde Handicamp begin mei een wel heel bijzondere reis. Corma Reinders is vrijwilliger, heeft een beperking én rijdt trike (een driewielige motor). Zij kwam met het voorstel voor deze reis met de Handicamper. Zeven trikes en vijf motoren vertrokken vanaf Camping Holterberg. Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Oxalis Deppei 4 kids. Twee trikerijders én de bijrijders waren mensen met een lichamelijke beperking. Dat deze rit uniek was, bleek wel toen Piet Paulusma naar Holten kwam.
De basis voor Handicamp werd 28 jaar geleden gelegd, toen drie vrienden het idee kregen om vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking te organiseren. Zij bouwden een oude touringcar om tot camper. Drie jaar later werd deze vervangen door een grote bus met aanhanger en daarmee was Stichting Handicamp Overijssel een feit. Na bijna 20 jaar trouwe dienst was het tijd voor iets nieuws, de camper voldeed niet meer aan arbo- en milieu-eisen. Mede dankzij giften en de uitvoering door MAN en Roelofsen werd de Handicamper mogelijk. Bijzonder is dat één van deze drie vrienden nog steeds vrijwilliger is bij Handicamp.
De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers: 60 vaste vrijwilligers en een pool van vrijwilligers die meegaan op reis. Algemeen, verzorgend of verplegend. Karen Bresser, PR-medewerker bij Handicamp: “Wij organiseren naast onze reizen ook Plusreizen, reizen ‘op maat’ voor besloten groepen. De chauffeur van Handicamp gaat mee, de groep zorgt zelf voor verzorging. Dit kan een gezin met een kind met een lichamelijke beperking zijn, of een woongroep. Ook wordt er onder andere samengewerkt met Stichting De Zonnebloem.” De reizen die door Handicamp Outdoor georganiseerd worden, vinden plaats buiten de schoolvakanties. Daardoor is de camper in de vakanties beschikbaar voor Plusreizen. Voor kleinere groepen verhuurt Handicamp een aangepaste Volkswagenbus.
Aan het eind van elk seizoen wordt er een reünie georganiseerd. Tijdens deze reünie bij Bowlingboerderij Nijverdal wordt het nieuwe programma bekend gemaakt. Karen Bresser: “Wanneer er veel of juist weinig animo voor een reis is, passen we de bestemming aan. Een mooi voorbeeld is onze reis naar Oerol (festival op Terschelling). Die reis werd gepland op verzoek van een van de gasten die ieder jaar weer meegaan.”
Op 29 juni organiseert de Handicamp een kunstveiling om geld in te zamelen. Eigen Oogst, een groep amateurkunstenaars uit de gemeente Hellendoorn en kunstenaars uit Lochem stellen hun werk daarvoor beschikbaar. Omdat de Handicamp volledig op giften en vrijwilligers draait, zijn nieuwe sponsoren én vrijwilligers van harte welkom. Er zijn bijvoorbeeld dringend vrijwilligers nodig voor de schoonmaak die jaarlijks en na iedere rit wordt uitgevoerd. Meer informatie over Handicamp Outdoor is te vinden op de website www.handicampoutdoor.nl.

 

Winterbanden

In ons land zijn winterbanden (nog) niet verplicht, evenals in België en Polen. In Frankrijk, Zwitserland, Italië en Tjechië zijn winterbanden verplicht bij een verkeersbord dat dit aangeeft. Maar ook als een bord ontbreekt, kan bij een aanrijding schuld worden toegewezen als de auto niet met winterbanden is uitgerust.

In Luxemburg, Oostenrijk en Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. De vraag is natuurlijk wat de definitie is van winterse omstandigheden. Recent werden in Duitsland boetes onwettig verklaard, die uitgeschreven waren aan automobilisten die niet op winterbanden reden. De rechter vond de definities van winterse omstandigheden en winterbanden gebrekkig. De Duitse minister van Verkeer wil nog deze maand duidelijkheid verschaffen over de winterbandenplicht in Duitsland. Het zal dan ongetwijfeld solide in de wet verankerd worden.

Gezien de grote onduidelijkheid die al in het buitenland heerst zou ook verwacht kunnen worden dat dit in Nederland op gaat treden. Ook de profieldiepte is een punt waar de meningen nogal over verdeeld zijn helemaal in verschillende landen. Zegt het ene land dat 3 mm de minimale diepte is zegt een ander wel 5 mm dus wie heeft er nou gelijk?

Hoogtijd om daar duidelijk in te verschaffen met name voor de inwoners van de verschillende landen. Een Europese wetgeving op dat gebied zou absoluut kunnen helpen maar wellicht is er nog een andere oplossing die nog beter blijkt te zijn.

Bron: AMT.nl

balk

Filmpje op You tube gezien is dit nu gemotoriseerde caravan of is dit een trike die graag een caravan wil zijn.

balk

Trike van de toekomst

Wordt dit de trike van de toekomst wie zal het zeggen. Echt trike rijden is bij mij nog altijd de wind door je haren een pruttelende luchtgekoelde motor liefst geen moderne. Een beetje lawaai dat hoort er bij en af en toe eens wat aan je trike veranderen. En natuurlijk ook een beetje poetsen geeft ook bevrediging. Er zijn ook trikers die alleen maar rijden. Bij de nieuwe generatie trikes is het alleen maar rijden de techniek wordt ver onder de body verstopt en men kan weinig meer sleutelen gelijk bij de nieuwe auto’s.

Maar er is een nieuwe studie de Skybike
Een trike die kan rijden en vliegen.
Deze tweezitter is goed gestroomd lijn.
Heeft een top van ongeveer 155 km en in de lucht 224km.
Actieradius op de grond 800km en in de lucht 350 km.
Tankinhoud 38 liter
Er zijn drie motor varianten die liggen tussen de 120 en 180 pk dit zijn motorfiets motoren.

 

Bekijk de animatie

Bron Samsons motorworks

balk

Het grote Trike boek

Wegens groot succes is de eerste druk bijna uitverkocht. Wilt u nog een eerste druk van het grote trikeboek dan moet u zich haasten om een exemplaar in handen te krijgen.

voorkaft

Het grote trike boek is klaar voor verzending. Voor 33,95 krijgt u dit 180 bladzides dikke trike boek opgestuurd.
Stuur gegevens via email
Of via een van de goede trike dealers of toe leveranciers af te halen voor 29.95 euro.
Of op een van de treffens waar ik aanwezig ben.

 

Dit boek is mede tot stand gekomen door

balk

The Coca-Cola Company is een internationale frisdrank- en voedselproducent met hoofdkantoor in Atlanta in de Verenigde Staten. Het bedrijf is het bekendst om zijn hoofdproduct Coca-Cola, maar is inmiddels in bijna alle voedselsectoren doorgedrongen.
Ook in het trike wereldje zie je af en toe eens een trike in de kleur rood gespoten met het bekende logo. Op de foto’s hieronder zie je enige trikes die dit beeldmerk vertolken.

coca cola trike 1 coca cola trike 2 coca cola trike 3 coca cola trike 4
coca cola trike 5 coca cola trike 6 coca cola trike 9 coca cola trike 10
coca cola trike 11 coca cola trike 12 coca cola trike 13 coca cola trike 14
coca cola trike 15coca cola trike 16 coca cola trike 17 coca cola trike18
En natuurlijk mag de speelgoed trikes met Coca Cola logo niet ontbreken.
coca cola trike 7 coca cola trike 8
balk

Vraag & Antwoord

Op deze pagina staan vragen en antwoorden op die in het verleden eens aan me gesteld zijn. Het is altijd leuk om dit terug te zien. En misschien wordt u vraag er gelijk mee beantwoord.

Mocht u ook een vraag hebben schrijf me de vraag even en ik zal u zo spoedig mogelijk antwoord geven.

VRAAG: Hoe schakeld men een trike ?
pook
ANTWOORD: Net als bij een auto maar dan wel met de linkerhand.

VRAAG: Ik heb een nieuwe trike gekocht hoe kan ik deze het beste inrijden?

Nu motoren van steeds beter materiaal worden vervaardigd is er in onze werkplaats een discussie ontstaan over het wel of niet inrijden van nieuwe auto’s en motorfietsen. Is het inrijden nog nodig? Kan het voortijdig verversen van de motorolie kwaad? Mij is bekend dat juist het laten zitten van de eerste olie tot aan de voorgeschreven interval een gunstig effect heeft. Of heb ik het mis
toeren teller

ANTWOORD:

Eerst vaststellen wat er moet inlopen. Eigenlijk alleen maar de zuigerveren. In welke mate het inlopen moet gebeuren, hangt van de bewerkingsnauwkeurigheid en de gebruikte materialen af.
De motorfabrikant stemt alles in het tribologische systeem (zoiets als: smering en slijtage) op elkaar af. Dus ook inlooplagen, de smeerolie en de filters. Het gaat om serie- of massaproducten, dus liggen de toleranties nauwkeurig vast.

Voor zulke motoren geldt: als ze vanaf nieuw direct behoorlijk, maar niet te lang achtereen, worden belast des te beter. In de praktijk komt dit neer op kortstondig stevig optrekken, maar niet te lang achtereen zwaar belasten. Tijdens het inlopen mag er geen zodanig hoge temperatuur optreden op de hoge contactpunten van de nog ‘ruwe’ oppervlakken dat er kleine lasplekjes ontstaan. Door kort, maar stevig op te trekken komt de verbrandingsdruk wel achter de topveren te staan, maar niet lang genoeg om kleine vreetplekken te voorkomen.

Niet eerder verversen
Alle slijtagedeeltjes en fabricagevuil dat ontstaat of nog aanwezig is in de motor worden door het oliefilter opgevangen. De fijne deeltjes die niet uit de olie worden gefiltreerd, werken als ‘polijstpasta’ mee aan het inloopproces. Dus niet eerder olie verversen dan de motorfabrikant opgeeft.

Automotoren worden na de montage meestal gespoeld, motorfietsmotoren meestal niet. Daarom liggen de eerste verversingstermijnen behoorlijk ver uit elkaar. Ook maakt bij veel motorfietsmotoren de transmissie deel uit van hetzelfde smeersysteem. Daardoor ontstaan er meer slijtagedeeltjes.

Turbomotoren
Een bijzondere categorie vormen turbomotoren. Als deze motoren te voorzichtig worden ingereden, ontstaat er een olieverbruikprobleem. Vaak is het mogelijk met een speciale vloeistof (Running-In Compound) alsnog het inlopen tot stand te brengen. Het gaat om een vloeistof met aluminium-, sicilium- of ijzerzouten die oxideren tijdens de verbranding. Er worden dan microscopisch fijne, maar zeer harde deeltjes gevormd die het inlopen tot stand brengen.

Motoren die geheel of gedeeltelijk gereviseerd zijn, kunnen ook gebruik maken van zo’n inloopvloeistof die door sommige oliemaatschappijen wordt geleverd.

Al met al is het inlopen tegenwoordig niet meer zo’n probleem als voorheen. Met een goed advies op basis van het bovenstaande zullen er geen problemen ontstaan. Adviseer het oliepeil goed in de gaten te houden en geef de juiste motorolie mee.

balk

Zelfherstellende lak doet krassen verdwijnen

Een zelfherstellende lak voor op de auto? Dat klinkt te mooi om waar te zijn toch? Bij Nissan hebben ze geruime tijd geleden echter gemeld dat ze een speciale coating hebben uitgevonden hiervoor. Lexus gaat op dezelfde tour met een zelfherstellende lak van poluerethaan materiaal op de gevoelige delen van een auto zoals bumpers en buitenspiegels.

Hoe werkt zoiets nou?
In principe is de zelfherstellende autolak laag niets anders dan een harsachtige toplaag over de gewone metallica lak. Deze laag zou zo veerkrachtig moeten zijn dat deze geleidelijk vanzelf terugveert bij ondiepe krassen en afhankelijk van het weer en de temperatuur tussen de één en zeven dagen. Dit betekend dat uw auto met ondiepe krassen weer krasvrij is dus.

Zoals het nu lijkt gaan de Amerikaanse wetenschappers een nog betere laag uitbrengen die nog betere effecten beloven. Het gaat dan om speciale moleculen die in minimale hoeveelheden worden toegevoegd aan de eerder genoemde polyurethaan materialen voor betere bescherming. Er zijn eigenlijk 2 aparte stoffen nodig waarbij 1 van die 2 lijkt op staafvormig chitosaan molecuul, waaruit dieren zoals krabben en kreeften hun uitwendige pantser maken.

Er komt ultraviolet licht van de zon in de kras, dat chitosaan-staafjes doet breken. De beide beschadigde moleculen verbinden zich graag, trekken hierbij de polyurethaan-laag met zich mee, en sluiten zo de kras.

Dit proces zou in zonlicht maar een uurtje vergen. Het treedt uitsluitend op als de beschermlaag beschadigd wordt, en het zelfherstellend vermogen verdwijnt niet op den duur. Pas dit jaar is het nieuwe materiaal onthuld, er moet nog mee getest worden voordat het ergens in productie kan komen.

balk


Op zaterdag 12 januari met de auto naar Mijdrecht gereden naar Trike Centrum Vinkenveen. Toen we aan kwamen zaten ze gezellig aan de koffie. We hebben een bakje koffie mee gedronken. En kwamen zoals liefhebbers gelijk al in gesprek over trikes. Het merk Boom die Yehudi vertegenwoordigd en waarvan hij nu officeel importeur Nederland van is geworden. Dit merk draagt hij een warm hart toe. Ook kwam ik in een verbouwing terecht Yehudi is zijn zaak zeer aan het uitbreiden. Na een rondleiding zijn we weer naar huis gereden en hebben we in de auto nog gesproken hoe mooi deze zaak wordt.

P1020208 P1020211
In kijkje in de showroom waar al hele leuke dingen staan uitgestald voor de trike.
P1020212 P1020213
Showroom en werkplaats.

balk

Foto van de maand

balk

Agenda 2013 Treffens en evenementen in Nederland en Belgie

[table id=1 /]

 

 

[table id=2 /]

 

 

[table id=3 /]

poster-2013

balk

Similar posts plugin not found.
No comments currently exist for this post.
Leave a Reply:
You must be logged in to post a comment.
Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.