Cruise Control

Cruise Control

Er zijn trikers die graag een cruise controle op hun trike willen. Vooral op lange afstanden kan dit je reis veraangenamen. Wie kent het niet de trillingen in de handvaten veroorzaken bij sommige trikes een doof gevoel of men krijgt kramp. Men wil dan graag de hand even strekken en ontspannen. Met het gevolg dat je van je snelheid af gaat wijken doordat je de gashendel los laat. Ook op een weg waar veel gecontroleerd wordt op snelheid brengt een Cruise Control vaak uitkomst. Men denkt al gauw een cruise control van een auto in te bouwen. Helaas zijn deze controls vaak niet water dicht. Dit is dan ook geen opties.
Ben gaan zoeken wat er voor mogelijkheden er zijn voor op de trike. Dus eerst maar eens gekeken wat er zoal voor de motorfiets verkrijgbaar is.

Dat eronder de motorrijders echte Willie Wortels zitten laten de volgende oplossingen zien. Van tyrap tot stroomdraden en klemmen. Hieronder enige zelfgemaakte cruise control. Eigenlijk mag je het geen cruise control noemen je zet eigenlijk gewoon je gas vast.


Op de foto’s zet je gas vast met een excentersluiting. Vind dit zelf geen mooi oplossing maar het werkt wel. Het gas kan men altijd terugdraaien ingesloten toestand omdat men de druk op de handgreep zelf kan instellen.


Vraag aan de postbode een rekker en je hebt een goedkope cruise control.


Net electriciteitdraad gaat het ook . Maar je moet weleeen handrem aan je stuur hebben. Bij oude trikes is dit geen probleem.


Met een eenvoudige gereedschpklem kun je ook je gas vastzetten. Dit artikeltje gevondenop de Honda Forum.
Mooi gemaakt en ook zeker niet te duur vergeleken met in de handel verkrijgbare produkten. Onlangs zag ik een oplossing die nog goedkoper was, maar uiteraard niet zo mooi gemaakt.
Was niets anders als een gereedschap klem met een stangetje vastgeschroefd in het gaatje wat je in de stand die je wilde vast houden gewoon tegen je remhandle aanduwde. De wrijving tussen klem en handvat deed de rest!
VFRikus

 


Met een rubberen o ring kun je ook je gas vastzetten.


Met een tyrap kun je ook veel dingen doen

We hebben het gedeelte zelfgemaakte cruise control gehad. We gaan nu kijken wat er zoal te koop is. De handel voor bikes speelt ook iop deze behoeftes in. Van eenvoudig naar zeer complexte hulpmiddelen.
We beginnen bij de clamps voor montage op het handvat.


Deze clamp schuift men op het handvat. Er zit ook een stuk rubber bij die men er eerst op schuift en daarna de clamp. Let ook op de richting ben trikers tegen gekomen die dit niet goed hadden gemonteerd.
Kiest men dit principe dan zal men altijd contact moeten houden met het stuur.


Zoals je ziet zeer eenvoudge montage maar contact houden met stuur is wel noodzakelijk.

 


Dit is nog maar een een kleinaanbod er zijn veel meer systemen.
Natuurlijk zijn er ook electronische cruise controls voor op de motorfiets verkrijgbaar.

Similar posts plugin not found.
No comments currently exist for this post.
Leave a Reply:
You must be logged in to post a comment.
Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.