ENNS Trikes

ENNS Trikes

Het verhaal van Enns Trikes
Clifford J. Enns werd geboren als boeren zoon uit een klein gehuchtje Middlebro Manitoba, Canada. Dit plaatsje ligt net over de grens van Rouseau. Hij was bezeten van zijn sneeuw scooter. Omdat hij vaak zijn schoolbus miste pakte hij zijn sneeuw scooter waarmee halsbrekende toeren mee uithaalde om op tijd op school te komen.
In 1981  begon hij interesse te krijgen voor trikes en hij kocht al gauw een VW trike die hij helemaal verbouwde. Vaak reed hij op zijn trike met een wiel in de lucht en kreeg al gauw de bijnaam “The Trike Guy” . Zijn slogan was wilt u rijden koop een motor en als je met plezier wil rijden koop dan een trike.

In 1992 verhuisde hij van Canada naar Fargo Noord Dakota en vervolgens naar Moorhead,
waar hij een nieuw bedrijf opzette CARS AND STRIPES.  Dit bedrijf verzorgde belettering en reclame op auto’s. Hij ontwierp ook logo’s, etc.

In 2001 begon hij zij droom waar te maken. Het maken van de beste trikes die over over de hele wereld hun klasse niet evenaart. Een wereldwijde onderzoek werd zijn prioriteit.
Hij bouwde proto types die werden dan ook voortdurend gewijzigd met nieuwe technologieën. Elke vriend, familie of klant die in zijn werkplaats  kwam vroeg hij de mening over de nieuwe dingen. Hun informatie was essentieel voor het bereiken van mijn doelstelling verklaarden Enns. Ik wil elke bestuurder en passagier een veilig, comfortabel gevoel geven om met een trike te rijden. Het moet een Enns gevoel worden. Ik wil trikers geen gevoel van stressgeven. Mijn trikes moeten een mooie look hebben, betrouwbaar, stabiel, verstelbare pedalen en stuur hebben. En natuurlijk alle opties zoals audio/video/ Gps en natuurlijk ook bekerhouders. De trike moet van alle comfort voorzien zijn.

2006
Een goede vriend had een bedrijf in glasvezel Khna Chroeung “KC vezorgde de eerste twee modellen. Dat was de eerste grote stap in de productie. De metaal productie en opzoek gaan naar goede motoren was de volgende stap.

2007
Enns CONCEPTS INC. werd opgericht en in het voorjaar de eerste concept Trike rolde uit de winkel uit. Het werd met succes getest zowel met regen en sneeuw. De trike kreeg bekendheid op parades bijeenkomsten en de krant bestede er een groot artikel aan.

   
   
   
Wat me opvalt aan deze trike is dat:
Deze trike heeft vele opberg mogelijk heden. Wat ik onzettend goed vind uitgedacht is de grote tank daar kunnen met gemak 2 helmen in worden opgeborgen.
Niet zoals in koffers zoals bij de Europese trike bouwers. Zelf bekerhoudertjes ontbreken niet. Ook voor je bril is een appart vakje.
En voor tasje van je vrouw is ook weer een plekje. Dus ruimte is optimaal benut. Verder zit er een luchtgekoelde VW motor 2200 cc in die door SCAT wordt getuned. De wheely bar onbreekt ook niet, maar ik heb zelf liever dat het voorwiel op de grond blijft. Het is verder een leuke trike die netjes is afgewerkt.
Dutchtriker Bill

Similar posts plugin not found.
No comments currently exist for this post.
Leave a Reply:
You must be logged in to post a comment.
Widget Setup
Hello there, thanks for choosing WP Now for your WP theme needs. To customize your sidebar, login to your WordPress admin area and go to Widgets under Appearance. From there you can customize your own sidebar to your own liking. WP Now includes several theme-specific widgets that start with the term "WP Now". When setting up your sidebar make sure to use the WP Now version of a widget. WP Now widgets are customized specifically for the themes they are included with.